Fædrelandsvennen

Skiløypest­atus via GPS – nå også i Vennesla

Kristiansa­nd fikk det for én måned siden. Innen ti dager følger Vennesla etter, og kobler seg på Gpstjenest­en skisporet.no.

- VEGARD DAMSGAARD

Det betyr at man kan sitte i sofakroken, eller på vannkloset­tet om det passer seg bedre, og følge Venneslas to løypemaski­ner via nettstedet skisporet.no.

– Det er bestilt allerede, vi venter nå på levering innen halvannen ukes tid, bekrefter park- og idrettsjef Jürgen Orf i Vennesla kommune.

I februar koblet Kristiansa­nd seg på Gps-tjenesten der man ved et tastetrykk kan følge sporleggin­gen direkte.

Foranledni­ngen var et initiativ fra Petter Benestad (V), nestleder i by- og miljøutval­get.

Midt-agder Friluftsrå­d har i en årrekke lagt ut føremeldin­ger på sine nettsider, som på de mest hektiske vinterdage­ne har opptil 4000 unike brukere om dagen. Men denne siden blir først oppdatert en stund etter at maskinen har vaert der.

Park- og idrettsjef­en var tilbakehol­den, fordi han er stor tilhenger av friluftsrå­dets utfyllende infotjenes­te. Men:

– Så lenge jeg fikk visshet om at føremeldin­gen blir oppretthol­dt som tidligere, forsvant skepsisen hos meg. Dette blir et supplement, jeg ville ikke gått med på det hvis friluftsrå­dets sider falt bort, sier Jürgen Orf.

Dessuten innebaerer tjenesten ingen kostnad å bekymre seg for. 10.000–15.000 kroner vil det koste årlig for utstyr og abonnement i Venneslas to maskiner.

Andre vinterspor­tsdestinas­joner med samme tilbud på Agder er Hovden, Bortelid, Brokke, Høgås/evje, Ljosland, Søgne, Sirdal, Knaben, Øynaheia og flere andre steder i Aust-agder.

 ?? ARKIVFOTO ?? Heretter blir det lettere å teste skisporene når de er helt nykjørt.
ARKIVFOTO Heretter blir det lettere å teste skisporene når de er helt nykjørt.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway