Fædrelandsvennen

Dømt for overfall i klesbutikk

Da 20-åringen ble slått av en bekjent, rykket familien hans mannsterke ut til Sørlandsse­nteret.

- ERLEND OLSBU

En ettermidda­g i april i fjor havnet to bekjente i en krangel utenfor Sørlandsse­nteret. Krangelen endte med at en 20 år gammel mann fra Kristiansa­nd ble slått to ganger i ansiktet. Bakgrunnen for slagene skal ha vaert at 20-åringen hadde snakket nedsettend­e om mannens kone.

Da 20-åringens familie ble kjent med hendelsen, rykket mannens far, bror og fetter ut til Sørlandsse­nteret. De fire mennene sporet opp synderen og konfronter­te ham i en klesbutikk. Ved butikkens prøverom ble mannen slått og sparket flere ganger. En ansatt og flere kunder ble vitne til opptrinnet.

Mannens kone, som forsøkte å gripe inn, skal også ha blitt slått i ansiktet.

– VILLE BESKYTTE

20-åringen er nå dømt til to måneders fengsel for voldsutøve­lsen, mens mannens 38 år gamle fetter er dømt til fire måneders fengsel.

Retten peker på at mannen ble utsatt for gjentatte voldshandl­inger mens han lå nede på gulvet og at volden fortsatte selv om han ba om en pause. Han ble også dratt over gulvet i butikken, før han ble holdt fast og utsatt for ytterliger­e voldshandl­inger.

Ifølge dommen har 20-åringen forklart at han var den eneste som utøvde vold i butikken. Uavhengige vitner har imidlertid forklart at det var fetteren (38) som var den mest aktive.

Retten konkludert­e med at 20-åringen overdrev sin egen rolle for å beskytte fetteren. 38-åringen fikk derfor den hardeste straffen av de to.

Må BETALE ERSTATNING

20-åringens far erkjente å ha dyttet til mannen som ble overfalt. Retten mente handlingen ikke er straffbar, ettersom mannen hadde slått til sønnen tidligere på dagen. 20-åringens bror skal ikke ha deltatt i voldsutøve­lsen, og tiltalen mot ham ble frafalt av aktor i retten.

Både faren og broren ble dermed frikjent av retten.

I dommen framgår det at både gjerningsp­ersonene og offeret opprinneli­g er fra Tsjetsjeni­a.

20-åringen og 38-åringen er i tillegg til fengsel dømt til å betale offeret 25.000 kroner i erstatning. De må også betale 2000 kroner i saksomkost­ninger.

Dommen er ikke rettskraft­ig og kan ankes.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Da 20-åringen ble slått til av en bekjent utenfor Sørlandsse­nteret, kom mannens far, bror og fetter til unnsetning.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: REIDAR KOLLSTAD Da 20-åringen ble slått til av en bekjent utenfor Sørlandsse­nteret, kom mannens far, bror og fetter til unnsetning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway