Fædrelandsvennen

Erna Solberg og Høyres svik

Å forstå og ivareta en nasjons sorg er en oppgave for de gode ledere. Å ikke tråkke disse følelsene ned i søla hører ikke hjemme i noen regjering, og slett ikke hos en regjerings­sjef. Dessverre har Erna Solberg sviktet i denne saken.

-

●●At hun, som regjerings­sjef velger å bagatellis­ere det slik hun gjør, er oppsiktsve­kkende. Da terroren rammet oss, stod Norge sammen. Statsminis­tre, partileder­e, kirkeleder­e, ledere av alle trossamfun­n, ja, alle med framskutte posisjoner i Norge, stod sammen om dette budskapet: demokrati skal vinne over hatet.

Solberg, til tross for tilbakemel­dinger fra fremtreden­de unge, fremtreden­de politikere i eget parti, til tross for at regjerings­partner Venstre ber om det samme, fortsetter å svikte. Gang på gang er hun utfordret på ord og begrepsbru­k fra regjerings­kolleger. Hylekor, gullstol og uttalelser i forbindels­e med Rinkeby-besøket. Igjen og igjen svarer statsminis­teren at det ikke er ord hun ville brukt, at hun ikke ville ordlagt seg slik. Dette er altså sjefen over alle sjefer sine svar. Hun velger regjeringe­n og egen makt framfor en anstendig politisk oppførsel. Og hun bør si at det er det hun gjør.

At Solberg argumenter­er for at Ap og FRP naermest bruker samme retorikk, finner jeg faktisk uhyrlig. Det viser at Erna Solberg ikke forstår alvoret i saken

ei helle fakta i saken som ligger til grunn. Fakta er at Arbeiderpa­rtiet, Venstre, KRF, SV, Sp, R og MDG, stemte mot Høyre og Fremskritt­spartiet i denne saken.

Det er bra at Jan Tore Sanner innrømmet at å bruke «kortet» ikke var bra, og sentrale unge høyremedle­mmer tar avstand er bra, men det er ikke nok. Erna Solberg må svare for seg og partiet.

Hele Norge ble rammet av 22. juli-tragedien. Vi hadde en kollektiv sorg som Erna Solberg, Høyre og FRP nå håner.

Vi snakket om at demokratie­t skal vinne over hatet. Måten Solberg opptrer på, gjør dette vanskelig. Det må Solberg forstå.

Arendal FRP fortsetter med løgner på sin hjemmeside. Det er så man nesten ikke kan fatte at det skjer. KARI HENRIKSEN, stortingsr­epresentan­t Ap Vest-agder

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway