Fædrelandsvennen

Gud – et mangehodet troll?

-

Gjennom de siste tre årene har temaer som bibelsyn og gudsbilde saerlig opptatt meg. For meg har dette vaert en oppriktig kamp for å finne den egentlige sannheten. Og jeg har kjempet for at vi skal se på Gud som bare god. Gud er kjaerlighe­t. Sannheten er at Gud er kjaerlighe­t. Det er min tro.

Ingenting gleder meg derfor mer i disse dager, enn å se at kirker som Nådekirka i Kristiansa­nd, og andre menigheter og enkelt personer rundt om forbi her i Norge, og ellers i verden gjenoppdag­er hvor god Gud er. Det er rett og slett fantastisk. Et budskap som alle stadig må kjempe for. Nådens budskap, kjaerlighe­tens evangelium.

I Den Norske Kirke er det heldigvis plass for teologer og prester som meg som tolker Bibelen, troen, og livet i lys av Guds ubetinget kjaerlighe­t i Jesus Kristus. Om det ikke hadde vaert plass for meg i denne kirken, hadde jeg sluttet på dagen.

Dessverre er det ikke slik alle steder, hverken i Norge eller i verden. Totalitaer­e religiøse systemer styrer menneskene­s tanker, følelser og liv. La oss bli befridd fra lenkene som binder oss. Om Jesus får sette deg fri, først da blir du virkelig fri.

Tilbake til dagens overskrift. Gud-et mangehodet troll? Nei, Gud er ikke et mangehodet troll med mange ulike ansikt. Gud har et ansikt. Et ansikt som er godt. Et ansikt som viste oss hvem Gud var og er. Dette ansiktet har et navn-jesus Kristus. Et ansikt som utstråler kjaerlighe­t. Et ansikt som ønsker alle mennesker alt godt. Følg med ukens andakter, de henger sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway