Fædrelandsvennen

Hvor lenge blir denne mannen i Start?

Start kan ha skutt gullfuglen med signeringe­n av Afeez Aremu.

- SPORTSLEDE­R paal.joergensen@fvn.no 905 14 446

Jeg lurer på hva han tenkte, Tromsø-spiller Mushaga Bakenga, der han lå på det iskalde kunstgress­et i Kristiansa­nd etter å ha tapt en 50/50-duell med Afeez Aremu etter 65 minutter av søndagens kamp.

●●Før han rakk å reise seg opp hadde Aremu allerede hindret ballen i å gå ut til innkast, og taklet den i sikkerhet til Startmidts­topper Henrik Robstad.

●●Situasjone­n var betegnende for det som ser ut som Starts største salgsobjek­t. Jeg tror Afeez Aremu blir første eksempelet på hvordan Starts nye satsing skal fungere i praksis. Bruke penger på talenter som kan selges videre med god profitt.

●●Nigerianer­en kommer til å bli solgt for gode penger.

●●18-åringen har en miks av ferdighete­r som er sjelden i Eliteserie­n. I vinter har han fra første stund sett ut som en spillertyp­e få har, men alle søker. Han bekreftet det i årets første viktige kamp.

●●– Jeg var ikke fornøyd i pausen. Jeg var for mye på bakken, og det irriterer meg. Jeg må holde meg på beina om jeg skal vinne ballene, sa 18-åringen til Faedreland­svennen etter kampen mot Tromsø.

●●Sitatet sier noe om hvordan type spiller dette er. Først og fremst en duellspill­er som vinner både langs bakken og i lufta. Men også en spiller med motor og kondisjon til å dekke store rom på banen.

●●I tillegg har han en trygghet og selvtillit med ballen jeg tror få i eliteserie­n kan skilte med. Sammenlikn­ingen med Anthony Annan - som ble årets midt-

Jeg tror Afeez Aremu blir første eksempelet på hvordan Starts nye satsing skal fungere i praksis.

banespille­r i eliteserie­n, og fikk utenlandso­pphold i både Bundesliga og La Liga etter tiden i Start - er relevant.

●●Det kan virke som om Start skjøt gullfuglen da de snappet spilleren etter å ha sett Afeez spille godt i Wafu-mesterskap­et i september - en turnering for afrikanske ligalandsl­ag.

●●Så hvor lenge blir han?

●●Det tror jeg først og fremst blir Starts valg. For spilleren ser ikke ut som han trenger å tilpasse seg hverken spillestil eller ny kultur. Han virker som en trygg, humørfylt og tilpasning­sdyktig kar. Målet hans er å spille ei en av de beste ligaene i Europa.

●●Den sjansen kan komme fort. For Starts del handler det antakelig om hvilket tidspunkt klubben kan få mest penger for spilleren. Det snakkes om at han kan vaere aktuell for en plass i VM for Nigeria i Russland-vm i sommer. Spiller han der mangedoble­s markedsver­dien. Da kan han vaere borte allerede til sommeren, om Start vil cashe inn.

●●Samtidig er det signaler fra Start som taler for at han blir en stund til.

●●Han er en spillertyp­e som er vanskelig å erstatte, og som kan bidra til å stabiliser­e dette laget på et høyere nivå i eliteserie­n. Vi så verdien mot Tromsø - han er også en som løfter dem rundt seg.

●●Og Start er, med nye eiere i ryggen, i en ny og uvant posisjon. De må ikke selge til første og beste klubb som legger store penger på bordet – slik tilfellet var med både Kristoffer Ajer og Mathias Rasmussen. De har heller ikke budsjetter­t med spillersal­g i 2018, og Aremu har kontrakt ut 2020.

●●Så la oss håpe han blir en stund til, for det vi så på søndag vil vi ha mer av.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Afeez Aremu jubler etter sitt første Startmål søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Afeez Aremu jubler etter sitt første Startmål søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway