Fædrelandsvennen

Sykkel-vm slått konkurs

- GURO VALLAND EIVIND FONDENES

Selskapet som arrangerte sykkel-vm ble mandag slått konkurs av sponsorsel­skapet Interspons.

– Forholdene for konkurs er til stede. Derfor vil det bli åpnet konkurs, sa dommer Reidar Mowatt under rettsmøtet i Bergen tingrett.

Sponsorsel­skapet Interspons formidlet sponsoravt­aler for VMarrangør­en Bergen 2017 AS. De har et utestående krav på rundt 1,8 millioner kroner.

Selskapet begjaerte Vm-arrangøren konkurs i midten av februar.

De totale kravene mot Bergen 2017 AS utgjør 70–80 millioner.

Under rettsmøtet erkjente styreleder Mona Hellesnes i Bergen 2017 AS at selskapet ikke klarer å betale sine økonomiske forpliktel­ser.

Ved at konkurs faktisk ble åpnet, vil det ifølge Hellesnes forsvinne store verdier. Dette vil igjen gå utover fordelinge­n til kreditoren­e.

– Et inntektsta­p på 3,2 millioner kroner går automatisk tapt, sa Hellesnes til dommeren.

Prøvde På løsning i helgen

Forut for rettsmøtet har det vaert dialog mellom Interspons og Bergen 2017. Det lykkes imidlertid ikke å komme til noe løsning.

Informasjo­n er blitt uvekslet i løpet av helgen.

– I og med at vi er her, er det et tegn på at Interspons mener sitt. Informasjo­n har vaert et uttalt ønske, men der har man dessverre kommet til kort, sier advokat Sølve Herdal, som represente­rer sponsorsel­skapet. – Hva legger du i det?

– Det kan du legge hva du vil i. – Hva synes du om utfallet i dag?

– Det er selvsagt trist. Det var ikke en slik løsning man ønsket, men man har ikke tillit til det sittende styret.

– ingen kommentar

Styreleder Mona Hellesnes i Bergen 2017 AS har tidligere sagt at hun synes det er beklagelig at Interspons har begjaert dem konkurs.

En frivillig løsning er blitt jobbet med i det lengste, slik at kreditoren­e skal få tilbake så mye som overhodet mulig.

– Derfor er det svaert overrasken­de at Interspons nå velger en løsning som vil påføre dem størst mulig tap. Dette vil også de andre kreditoren­e tape på, sa Hellesnes til BT i februar.

Interspons varslet tidlig i januar at de vurderte rettslig forfølgnin­g og sendete konkursvar­sel til Bergen 2017.

I tillegg stilte de seks spørsmål de krevde svar på for å la vaere å levere konkursbeg­jaering.

Hellesnes ønsket ikke å kommentere saken før rettsmøtet startet.

Retten oppnevner nå en bostyrer til å rydde opp i økonomien. Vedkommend­e får i oppgave å realisere så store verdier som mulig, slik at de som venter på penger, Interspons inkludert, skal kunne få verdier tilbake.

Det kan bli vanskelig.

Så langt har over 80 kreditorer meldt krav mot Bergen 2017 AS. Totalt utgjør kravene mellom 70 og 80 millioner kroner.

– Jeg forstår ikke hvorfor de gjør dette. Hva er det de ønsker å oppnå? Dette er det oss kreditorer som taper penger på, sa Espen Hansen i Flex reklame til BT for en måneds tid siden.

– Jeg skjønner at de er forbanna. Det er vi jo alle. Men å begjaere sykkel-vm konkurs hjelper ikke saken vår, påpekte Hansen.

svaere krav mot selskapet

Konkurs har vaert faretruend­e naert lenge. Underdekni­ngen i arrangørse­lskapet er på rundt 60 millioner kroner. Selv har Bergen 2017 AS bestridet mange av kravene som er rettet mot dem.

I desember ble den foreløpige oversikten over gjelden til sykkelVM presentert. Da var det kommet krav på naermere 80 millioner kroner.

I tillegg kommer inkassokra­vene mot Bergen 2017 AS, som i slutten av januar hadde nådd 39 i tallet.

De største kreditoren­e er Det internasjo­nale sykkelforb­undet, Vest politidist­rikt og Possibilit­y AS, eventselsk­apet som gikk konkurs i begynnelse­n av februar.

Bortsett fra konkursram­mede Possibilit­y AS, er Flex Reklame AS den største private kreditoren til Bergen 2017, med et krav på rundt 2,8 millioner kroner.

Flex Reklame har vurdert å forfølge tidligere sykkelpres­ident Harald Tiedemann Hansen og styret i Bergen 2017 AS personlig, ifølge VG.

Interspons har tidligere sagt til BT at de håper at konkursåpn­ing medfører at de får pengene sine.

– Og får vi ikke pengene våre, så blir det i alle fall behandlet på en korrekt måte, sa daglig leder Birger Hungerhold­t i februar.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Interspons har et utestående krav på rundt 1,8 millioner kroner til Bergen 2017. Andre kreditorer krever langt mer.
FOTO: NTB SCANPIX Interspons har et utestående krav på rundt 1,8 millioner kroner til Bergen 2017. Andre kreditorer krever langt mer.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? – Får vi ikke pengene våre, så blir det i alle fall behandlet på en korrekt måte, påpekte Hungerhold­t til BT i februar. Han var ikke til stede i retten.
FOTO: NTB SCANPIX – Får vi ikke pengene våre, så blir det i alle fall behandlet på en korrekt måte, påpekte Hungerhold­t til BT i februar. Han var ikke til stede i retten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway