Fædrelandsvennen

– Jeg har verken likt eller delt

- TEKST: ODD-INGE RØNNING ULEBERG odd.inge.uleberg@fvn.no

Stortingsr­epresentan­t Åshild Bruun-gundersen (Frp) er kritisk til justismini­ster Sylvi Listhaugs Facebookut­spill.

Begge Frps stortingsr­epresentan­ter fra Agder er kritiske til justismini­ster Sylvi Listhaugs Facebook-utspill.

– Som en mild sørlending ville jeg ikke skrevet det samme som Sylvi Listhaug på Facebook, skriver Gisle M. Saudland, stortingsr­epresentan­t for Frp i Vest-agder, i en sms til Faedreland­svennen. Han svarer ikke på om han mener Listhaug må beklage.

Sylvi Listhaug postet fredag morgen et bilde av krigere i Midtøsten med følgende tekst: «Ap mener terroriste­nes rettighete­r er viktigere enn nasjonens sikkerhet. LIK

OG DEL.»

Saudland sier samtidig at han synes det er underlig med de kraftige reaksjonen­e fra Ap. Han minner om at Martin Kolberg en gang uttalte at regjeringe­ns politikk gir grobunn for terror.

VIL IKKE DELE

Frps stortingsr­epresentan­t fra Aust-agder, Åshild Bruun-gundersen, svarer slik når vi spør om hun mener Sylvi Listhaug har gått for langt på Facebook:

– Jeg har hverken likt eller delt den posten fra Listhaug, for å si det sånn.

Bruun-gundersen sier hun skulle ønske flere konsentrer­te seg om innholdet i de politiske sakene i stedet for retorikk.

– Mener du Listhaug bidrar til å flytte fokus bort fra innholdet? – Det vil jeg ikke kommentere. – Bør hun beklage?

– Det vet dere ikke kommer til å skje. Media bør også tenke over hva de fokuserer på som viktigst; saken, eller styret rundt.

Høyre har tre stortingsr­epre- sentanter fra Agder.

– «Listhaug-debatten» vil jeg ikke gi kommentare­r til. Det er en debatt jeg ikke ønsker å blande meg inn i, sier Svein Harberg.

Norunn Tveiten Benestad sier på generelt grunnlag at alle politikere bør holde en saklig og dannet tone, og at kravet til saklighet øker med den aktuelle saks alvor.

Ingunn Foss er klar på at Listhaug har gått for langt. Også hun trekker fram Kolbergs uttalelse og mener både Ap og Frp har ting å svare for – og at de er nokså jevngode.

– Jeg frykter de langsiktig­e konsekvens­ene av denne retorikken og polariseri­ngen. Hverken politikken eller Norge er tjent med en debatt på dette nivået – det skaper motsetning­er vi ikke trenger. Alle partier på Stortinget er mot terrorisme, og kjemper mot terrorisme. Her er Ap i en spesiell situasjon siden partiet og dets ungdom ble angrepet, sier Foss.

Saken handler om at regjeringe­n ikke fikk flertall for sitt forslag om å kunne ta fra terrormist­enkte pass og statsborge­rskap uten en rettsavgjø­relse først.

– KYLLINGER!

Trond Blattmann i Ap mistet sønnen på Utøya og ledet lenge den nasjonale støttegrup­pen etter 22. juli.

– Alle dem som ikke greier å ta avstand fra Listhaug, er noen kyllinger! Det er tragisk at vi har en justismini­ster som senker seg til et slikt lavmål, fordi om vi er uenige om regelverk i en enkeltsak. At hun gjør det samtidig som Utøya-filmen kommer, er ekstra alvorlig. Hun vet så inderlig godt hvilke holdninger i folkedypet hun mobilisere­r, sier Blattmann.

 ??  ??
 ??  ?? Lokale politikere er kritiske til justismini­ster Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg, deriblant Åshild Bruun-gundersen (Frp), Trond Blattmann (Ap) og Gisle Saudland (Frp).
Lokale politikere er kritiske til justismini­ster Sylvi Listhaugs Facebook-innlegg, deriblant Åshild Bruun-gundersen (Frp), Trond Blattmann (Ap) og Gisle Saudland (Frp).
 ?? FAKSIMILE ?? Denne Facebook-posten fra justismini­ster Sylvi Listhaug har vakt reaksjoner.
FAKSIMILE Denne Facebook-posten fra justismini­ster Sylvi Listhaug har vakt reaksjoner.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway