Fædrelandsvennen

Donn og Start slår sammen barnefotba­llen

Start sender både barnefotba­llen og ressurser til naboen Donn. Samtidig vil de bidra mer eksternt i breddeklub­bene på Sørlandet. Her er konsekvens­ene av årsmøteved­taket tirsdag.

- Barne- Og Ungdomsfot­ball TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

Det var én av endringene som ble vedtatt på Starts årsmøte.

På Starts årsmøte tirsdag kveld ble det vedtatt at Donn og Start slår sammen barnefotba­llen. Målet er å skape stabile lag i ungdomsfot­ballen på Lund, skape større kull i barne- og ungdomsfot­ballen og bedre forholdene til alle klubbene rundt Start og på Sørlandet.

Planen er at barnefotba­llen skal vaere flyttet over med virkning fra 1. januar 2019. Avtalen innebaerer at det Start bidrar med, er én spillerutv­ikler og to halve stillinger - som skal fordeles på 13- og 14-årslagene i Donn.

– Den eneste forskjelle­n er at det vil stå Donn og ikke Start på tabellen når de søker opp laget sitt. Utover det skal alt annet vaere likt. Vi skal bruke enda mer ressurser på skolering i fremtida, ikke bare dem som var i Start, men også andre barn på Lund. Vi ønsker også å ta en tydeligere posisjon ut mot klubbene, hvor det foregår veldig mye godt arbeid mange steder, sier Start-direktør Even Øgrey Brandsdal til Faedreland­svennen.

samarbeid med Lokale

Start har vaert i møter med en rekke klubber på Sørlandet siden de nye eierne kom inn i klubben. Jerv og Donn er de to klubbene som har samarbeids­avtaler med Start per nå. Start ønsker avtaler med flere. Fløy, Randesund og Gimletroll er klubber som kan komme etter.

– Har dere vaert for dårlige på dialog og samarbeid tidligere?

– Vi opplever at det har vaert god kommunikas­jon, men vi kommer fra en tid hvor vi ikke har hatt nødvendige ressurser til å bidra i så store grad som vi har ønsket. Nå har vi tatt steg hvor vi ønsker å oppgradere, sier Brandsdal.

Han sier det fortsatt er usikkert hva som blir det yngste laget i Start. Rekruttlag (Start 2) skal klubben ha. Om de skal ha både juniorlag (G19), G16-lag, og G15lag er usikkert.

Christophe­r Langeland, styreleder i Start En Drøm, har brukt de siste månedene på å holde samtaler med de lokale klubbene, for å høste erfaringer. Han sier de gjerne samarbeide­r med flere klubber.

– Vi vil samarbeide med flest mulig lokale klubber. Vi er ikke i konkrete samtaler akkurat nå, men kommer til å reise rundt til lokale klubber det er naturlig å snakke med, sier Langeland.

– Vi har en oppgave som det laget på Sørlandet som spiller i øverste divisjon. Vi skal forvalte denne drømmen. Når vi inngår samarbeid med klubbene, kan vi legge til rette for at muligheten­e ligger der, og komme ut og hjelpe til med det vi har. Og har man et talent som ønsker å få det til litt ekstra, så vil det ligge noen føringer i at han ender opp i Start, sier Langeland.

TOPPFOTBAL­LEN

Start har lenge vaert interesser­t i et prøveprosj­ekt fra Norges Fotballfor­bund, som skal gi investorer økt påvirkning. I dag samarbeide­r IK Start med Start En Drøm AS gjennom en såkalt dualmodell. I dagens modell kan kun de kommersiel­le rettighete­ne overføres til aksjeselsk­apet, mens ved en ny modell vil også de sportslige rettighete­ne bli overført.

Saken fikk et gjennombru­dd

under forbundsti­nget for noen uker siden.

– Forbundsti­nget gikk mot et vedtak om å forby ordningen. Nå kan vi fortsette arbeidet med å utrede retningsli­njene, sier Rune Nordhaug.

Han er seksjonsle­der for klubbstøtt­e i Norges Fotballfor­bund. Han antar at det skal vaere mulig å gå i gang i løpet av våren.

Spørsmålet er da hva som vil gjenstå i IK Start når barnefotba­llen og toppfotbal­len bytter beite.

– Det vil foregå sportslig aktivitet i klubben også etter en eventuell avtale. Alle spillere som ikke har profesjone­ll kontrakt og i utviklings­avdelingen vil vaere en naturlig del av IK Start, sier Brandsdal, som sier at spillerne som overføres til Start En Drøm, også vil vaere en del av IK Start.

PS. Håndballen flyttes også ut av IK Start. Den blir fra 1. juni hetende Lund Håndballkl­ubb.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Det gjøres store endringer i Start. Her er Sparebanke­n Sør Arena før avspark mot Tromsø sist søndag.
FOTO: NTB SCANPIX Det gjøres store endringer i Start. Her er Sparebanke­n Sør Arena før avspark mot Tromsø sist søndag.
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Christophe­r Langeland og Even Øgrey Brandsdal.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Christophe­r Langeland og Even Øgrey Brandsdal.
 ?? FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT ?? Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund. Her ved en tidligere anledning.
FOTO: ÅGE HARALD DRANGSHOLT Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund. Her ved en tidligere anledning.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway