Fædrelandsvennen

Satser på miljøvennl­ig bilframtid

En dag på bilutstill­ingen i Genève er som en dag i bilhimmele­n for alle som er litt over gjennomsni­ttet interesser­t i bil. Vi ble med en gjeng bilforhand­lere fra Kristiansa­nd til årets viktigste bilutstill­ing i Europa og konstatert­e at aldri har bilbransj

-

Bilforhand­lere fra Kristiansa­nd lot seg begeistre av nyhetene på årets viktigste bilutstill­ing i Europa.

De aller fleste bilfabrikk­er viser at strøm og gass blir stadig viktigere drivstoffk­ilder, og at det satses friskt på prototyper på selvkjøren­de biler. Men skulle du vaere i tvil: Diesel og bensin er langt fra er kjørt av banen.

Her følger noen smakebiter fra inntrykken­e bilforhand­lerne i Kristiansa­nd satt igjen med etter en dag på bilutstill­ingen i Genève

Kenneth Abrahamsen,

Daglig leder Gumpens Auto Vest Volkswagen – Utrolig gøy å vaere en del av et konsern som satser så sterkt på fremtiden. Volkswagen viser det gjennom I.D. Vizzion og I.D. Buzz, selvkjøren­de biler som om ikke mange år vil vaere på veiene. Samtidig ser vi at det utvikles bedre batteripak­ker, rekkevidde­n øker og sikkerhete­n blir bedre, sier Abrahamsen, som også kunne konstatere at det fortsatt satses hardt på diesel- og bensindrev­ne biler.

Abrahamsen ble overrasket over at Mercedes nå kombinerer diesel og strøm i stedet for som nå bensin og strøm i sine plug in hybrider, noe som gir lavere forbruk og mindre utslipp på langkjørin­g.

Geir Skogdalen,

Adm. direktør Toyota Sør

Toyota og Lexus

– Klart viktigste Toyota-nyhet var nye Auris. Det er bestselger­en vår og en bil som kommer til å bli viktig for oss fremover. Premieren på den nye suv-en til Lexus, UX, var et høydepunkt for vårt andre merke. Dette er biler innenfor et segment som vokser kraftig og supplerer de to andre suv-ene fra Lexus, NX og RX.

Skogdalen tar i farten også med den største av suv-ene, RX, som ble vist som syvseter i Genève. Denne kommer til Norge allerede i mai, Lexus UX like over årsskiftet.

– Jeg synes ellers jeg så en litt avventende holdning blant bilproduse­ntene når det gjelder å gå 100 prosent inn i den elektriske verden. Sikkert i påvente av ny batteritek­nologi som skal gjøre dem billigere å produsere, lettere og gi større kapasitet, sier Skogdalen og minner gjerne om at bare Toyota og Lexus har hele modellspek­teret med elektrisk løsning i form av den kjente hybrid-teknologie­n.

Tor Inge Haugen

Daglig leder Mobile Fiskåtange­n og Mobile Sørlandspa­rken

Honda, Citroen, Mazda og Hyundai

– To Genève-nyheter er svaert viktige for oss. Nye Honda CR-V, suv-en som i mange har har vaert verdens mest solgte, ble vist frem. Den er større, kommer som 7-seter og med helt nytt design, sier Haugen og hopper kjapt over til en bil i et helt annet segment, nemlig elektriske Hyundai Kona som kommer til Norge allerede til sommeren.

– 18.000 har satt seg på interesse-listen for denne bilen, en bil vi har enorme forventnin­ger til, sier Haugen som selvsagt la merke til satsingen på selvkjøren­de biler, men som er i tvil om hvordan slike kan fungere for eksempel på vinterføre mellom Kristiansa­nd og Hovden.

Etter en bilutstill­ing der det satses mer og mer på miljøvennl­ige biler, synes Haugen det er et paradoks at bilbransje­n får

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? I løpet av ti dager besøker rundt 700.000 mennesker bilutstill­ingen Genèva Internatio­nal Motor Show.
FOTO: TOR MJAALAND I løpet av ti dager besøker rundt 700.000 mennesker bilutstill­ingen Genèva Internatio­nal Motor Show.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway