Fædrelandsvennen

Dette mener de lokale klubbene

-

Tyge Carlsen, daglig leder i Gimletroll

Det er en kjensgjern­ing at vi er litt for mange klubber i forhold til rekrutteri­ngsgrunnla­get i det vi kaller «midtregion­en». Gimletroll er positive til at Donn får flere spillere. Da blir det faerre alternativ­er, og vi kan greie å beholde flest mulig spillere.

– Vi har forsøkt å ha et godt forhold til Start, men vi har ikke vaert enig i den modellen at de skulle begynne å hente 12–13-åringer til klubben. Vi tror at de utvikles best i naermiljøe­t. Start er prestasjon­sklubben, og det vil de fortsette å vaere. Men de har ikke vaert gode på dialogen med de store breddeklub­bene. – Vi ser på dette som en veldig smart måte å gjøre det på. Det vil få flest mulig til å holde på lengst mulig, og på sikt kan vi gi fra oss de beste til Start.

Øystein Konradsen, daglig leder Randesund

Det er smart å samle barnefotba­llen i en klubb på Lund. Både Start og Donn har slitt med å gi et fullgodt tilbud i en del årskull på grunn av liten bredde. Vi er også positive til et samarbeid med Start, der de kan bidra med sin kunnskap. Det har vaert en del press både fra spillere, foreldre og Start selv om at de beste skal vaere der fra tidlig alder.

– Om vi kan ha et godt tilbud som holder de beste talentene lenger her, tror jeg er bra. Så sender vi dem gladelig videre til Start den dagen vi ikke kan gi dem et fullgodt tilbud lenger, sier Konradsen, som bemerker at per nå ikke er inngått noen avtale mellom Start og Randesund.

Ruben Kleiven, sportslig leder i Vigør:

Vi skulle hatt et møte med dem i desember, men det ble avlyst. Ønsker Start et samarbeid der de kan bidra her er vi positive til det, vi må bare finne formen på det. Jeg vil høre mer fra Start før jeg mener noe om det, sier Kleiven.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway