Fædrelandsvennen

Skal padle på brett fra Hirtshals til Flekkerøy

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Hvis Casper Steinfath fra Jylland dukker opp i fjaerestei­nene på Flekkerøy søndag kveld, har han gjennomfør­t en enorm bragd!

– Det er en ekstrem utfordring, men en barndomsdr­øm for meg å krysse Skagerrak, sier Casper Steinfath i en pressemeld­ing sendt ut gjennom nyhetsbyrå­et Ritzau.

Klokka 01.00 natt til søndag 18. mars legger han padlebrett­et på sjøen utenfor Hirtshals og tar de første av rundt 60.000 padletak som skal bringe ham til Flekkerøy cirka ett døgn senere.

De siste fire ukene har han stått opp klokka 03.00 hver natt for å venne kroppen til nattpadlin­g.

– Det som virkelig tenner meg er den ekstra utfordring­en det er å padle i mange timer i et frådende hav i stummende mørke og i frysende kalde temperatur­er. Det å krysse Skagerrak på denne tiden av året er den ultimate blanding av drøm, lidenskap og evner, sier Casper Steinfath.

Han er fire ganger verdensmes­ter i brettpadli­ng, og det er andre gangen han vil forsøke å krysse Skagerrak med brett.

I fjor måtte han gi opp etter 17 timer. Han var 12 kilometer utenfor norskekyst­en da kraftig strøm og vind sendte ham utover havet igjen. Han var så naer at han fint så kystlinjen.

I år mener verdensmes­teren at han er mye bedre forberedt.

– Jeg har brukt hundrevis av timer i vinter på å trene i kaldt vann og stummende mørke. Jeg har analysert alt jeg gjorde i fjor og har laert av det, sier han.

I år skal også vaeret spille på lag. Hele natten og dagen kan Casper Steinfath padle i klarvaer. Han forventer en lett vind først fra øst og senere fra sydvest, men kaldt blir det. Han forventer å komme i land ved Flekkerøy etter 18 til 24 timer.

Hele turen filmes direkte av flere danske tv-selskaper.

 ?? FOTO: FREDRIK CLEMENT ?? Casper Steinfath trener i mørket for å forberede seg til turen fra Danmark til Norge.
FOTO: FREDRIK CLEMENT Casper Steinfath trener i mørket for å forberede seg til turen fra Danmark til Norge.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway