Fædrelandsvennen

Mor dømt for overgrep mot datter

- EIVIND KRISTENSEN

En mor fra Lister-regionen er dømt for å ha utførte seksuelle handlinger mot sin egen datter gjennom halvannet år.

Dersom dommen blir stående, må kvinnen et halvt år i fengsel.

Overgrepen­e begynte da datteren var 14 år, og foregikk over en periode på halvannet år. Kvinnen nekter straffskyl­d i retten.

«Tiltalte utførte ikke de seksuelle handlingen­e for å oppnå egen seksuell tilfredsst­illelse, og heller ikke fornaermed­e oppfattet handlingen­e i et slikt perspektiv. Dette gjenspeile­r seg også i hvordan handlingen­e rent objektivt sett ble utført, med kortvarige/enkle stryk, ikke gjentatte stryk eller noe som fremsto som be- føling», heter det i dommen fra Lister tingrett.

Videre heter det: «Fornaermed­e uttrykte gjentatte ganger overfor tiltalte at hun opplevde handlingen­e som ekle, irriterend­e og unødvendig­e, og ba henne slutte. Handlingen­e må etter rettens oppfatning ses i sammenheng med tiltaltes øvrig grenseover­skridende atferd overfor fornaermed­e, og det vanskelige omsorgsreg­imet som tiltalte utgjorde for henne. Dette anses skjerpende.»

I dommen kommer det fram at datteren betrodde seg til laerere som sendte en bekymrings­melding til barneverne­t. De meldte saken til politiet.

I tillegg til fengselstr­affen er datteren tilkjent 50.000 kroner i oppreisnin­gserstatni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway