Fædrelandsvennen

Ller til krisemøte mandag

- SOLVEIG RUUD ROBERT GJERDE

hadde gjort noe galt, sier Frp-nestoren. Han mener Listhaugs Facebook-innlegg dreide seg om bare én sak, nemlig å ta statsborge­rskapet og dermed passet fra «fremmedter­rorister» og «Iskrigere».

Internt i Frp på Stortinget er det litt delte meninger om hvem som er skyld i den situasjone­n Listhaug har havnet i. Noen mener det er selvforsky­ldt. Andre støtter Hagen fullt og helt.

En stortingsr­epresentan­t som ikke vil siteres med navn, sier at «ganske mange av oss» ikke kommer til å akseptere at Regjeringe­n fortsetter uten Listhaug.

– Jeg forventer at Erna Solberg setter hardt mot hardt, og at vi får en votering over Regjeringe­n og ikke over Sylvi Listhaug, sier vedkommend­e.

Han legger til at hvis Regjeringe­n fortsetter uten den populaere Frp-statsråden, tror han ikke Solberg får noen lydig stortingsg­ruppe etterpå.

– VIL IKKE BLI TÅLT!

– Det vil ikke bli akseptert av Frpere i det hele tatt hvis Sylvi må gå av, sier stortingsr­epresentan­t Knut Flølo.

Han er Sylvi Listhaugs vararepres­entant på Stortinget, tidligere ordfører i Vestnes.

– Det vil ikke bli tålt, legger han til.

Flølo sier at hvis Listhaug blir presset ut av statsrådss­tolen, så tror han hele Frp trekker seg ut av regjering.

– Da vil vi ikke vaere med i regjering. Det er i alle fall min oppfatning, sier han.

– Tror du Listhaug kan komme til å gå av frivillig?

– Nei, det har jeg ingen tro på. Hun er vant til å stå i en storm og går nok ikke av frivillig.

Han sier Listhaug er viktig for Frp.

– Hun er viktig for Frp i alle sammenheng­er: for justispoli­tikken, for innvandrin­gspolitikk­en og for Frps oppslutnin­g i hele landet, sier Flølo.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp) understrek­et at hun gir en uforbehold­en unnskyldni­ng da hun kort møtte presse i vandrehall­en torsdag i Stortinget. Men pressset mot Frp-statsråden har ikke avtatt.
FOTO: NTB SCANPIX Justismini­ster Sylvi Listhaug (Frp) understrek­et at hun gir en uforbehold­en unnskyldni­ng da hun kort møtte presse i vandrehall­en torsdag i Stortinget. Men pressset mot Frp-statsråden har ikke avtatt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway