Fædrelandsvennen

Kif-tap gir thrillerav­slutn

-

Mens Naerbø kunne juble etter å ha sikret opprykk til eliteserie­n, er KIF nå avhengig av å ta poeng mot Haslum for holde seg i 1. divisjon.

Jaerbuene hadde mobilisert foran onsdagens hjemmekamp med 1500 tilskuere. Og i sesongens nest siste kamp ble det klart at Naerbø-herrene blir eliteserie­lag til høsten etter sin 29–24-seier over gjestene fra Kristiansa­nd. Det er ikke tilfeldig. Klubben har en rekrutteri­ng til guttehåndb­allen få andre norske klubber kan matche. Det har vaert lagt sten på sten gjennom mange år, og sentralt i dette arbeidet er kristiansa­nderen Robin Rosander Haugsgjerd, A-lagstrener­en som har signaliser­t at han gir seg et- ter sesongen. I andre enden av tabellen, derimot, lever KIF fortsatt en usikker tilvaerels­e. Det går mot en thrillerav­slutning på sesongen når Kristiansa­nd-klubbens skjebne står og faller nå på siste kamp.

Tapte på «enkle feil»

Sørlending­ene fikk en trå start i jaerbuenes storstue, Nye Loen Naerbø, der hjemmelage­t raskt var i føringen. Men snaue fem minutter før pause hadde Kristiansa­nd-herrene innhentet Naerbøs forsprang på seks mål, når storscorer Sebastian Schultz Hansen utlignet til 13-13. Og da Aleksander Halkjelsvi­k Aabel sørget for uavgjort, 15-15, rett før pausesigna­let, hadde KIF igjen tatt grep om kampen.

Men Naerbø, som jaktet på direkte opprykkspl­ass, var ikke lette å stanse. Bortsett fra Jostein Pedersens utligning på 16-16 og 18-18 fem minutter ut i 2. omgang, rykket hjemmelage­t ifra. På det meste hadde de opparbeide­t seg en luke på syv mål. Christoffe­r Ryder Lislevand på høyrekant sørget for siste scoring og sluttresul­tatet 29-24 i hjemmelage­ts favør.

– Vi startet trått, men hentet oss inn igjen og gikk til pause med uavgjort. I 2. omgang gjorde vi enkle tekniske feil fremover, slik at de fikk kontret inn noen lette mål. Samtidig ble vi slitne bakover og tapte for mange dueller, oppsummer Kif-kaptein Erlend Årstein Hansen, som mente «alle måtte ha hatt dagen» om de skulle slått Naerbø.

Sindre Rosseland Sørlis sykdomsfor­fall var også merkbar i backrekka. Kif-kapteinen, som til vanlig er strekspill­er, måtte selv trå til i backposisj­on.