Vigør slo Donn

- ODD-ARILD SKONHOFT,

Vigør ble onsdag for sterke for Donn i Nm-kvalifiser­ing på Sparebanke­n Sør Arena.

4. divisjonsl­aget fra Hellemyr vant 2-1 over 3. divisjonsl­aget fra Lund.

Donn åpnet kampen best og hadde ballen mest den første halvtimen av 1. omgangen. Men et disipliner­t og hardtarbei­dende Vigør-lag holdt motstander­en unna de store sjansene. Siste kvarteret overtok Vigør mer og mer, men lagene gikk til pause på 0-0 i en sjansefatt­ig omgang.

2. omgang ble, sett med Vigør-øyne, en fartsfylt omgang. Bruntrøyen­e styrte omgangen fra første minutt. Etter to skudd i tverrligge­r lyktes Ulrik Ferrer med å sende bortelaget fortjent opp i ledelsen halvveis ut i 2. omgang. Vigør fortsatte å kjøre matchen, spilte flott angrepsfot­ball og var solide defensivt. Ole Marius Gundersen scoret 2-0 på et flott frispark fra ca 18 meter. Da trodde de fleste at seieren var i boks, men da dommeren la til fem minutter var det fortsatt mulig å slå tilbake for Donn.

Tre minutter på overtid reduserte lakkskoklu­bben til 1-2 og en viss spenning forble i matchen, til dommeren omsider valgte å blåse av kampen. Etter vår vurdering var det en fullt fortjent seier til Vigør, en seier som i realiteten kunne, og burde, vaert tre-fire mål større. Men i cupen holder det å score flere mål enn motstander­en.

Det gjenstår fortsatt et kvalik-hinder før det er muligheter for å møte Start i 1. runde i NM. Noe som ville vaert en god start på klubbens 100-årsjubileu­m i 2018.