Fædrelandsvennen

Storhamar vil snyte Vipers for gullet

Storhamar har vunnet de sju siste kampene med utrolige 13,5 mål i snitt, og foran morgendage­ns kamp i Aquarama øyner de muligheten til å snappe seriegulle­t fra storfavori­tten.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

– Vi hadde en lignende seiersrekk­e før vi skulle opp mot Vipers i høst, da var det flere – inkludert Kenneth Gabrielsen – som gjorde narr av oss da jeg sa at vi kom til å bli enda bedre utover våren. Men siden den gang har spillere som Kamilla Sundmoen og Heidi Løke med flere, fått tid til å utvikle seg etter ikke optimale oppkjøring­er. Så da har vi fått den stigningen jeg håpet på, sier en svaert fornøyd Storhamar-trener Arne Senstad.

Det er ikke rart at han er stinn av selvtillit. Mens de fleste ser på Vipers som klare gullfavori­tter, og Larvik som den klareste utfordrere­n, har Storhamar i vinter litt i det stille feid motstander­ne av parketten. De startet vårsesonge­n med et 29–30-tap hjemme mot Larvik, deretter sju strake seirer – inkludert en 46–22-seier mot Oppsal onsdag.

– alt er mulig

Nå er de á poeng med Vipers, og ett poeng bak serieleder Larvik – men sørlending­ene har likevel et lite grep om gullet da de har en kamp mindre spilt enn utfordrern­e. Men Storhamar har slett ikke gitt opp kampen.

– Vår uttalte målsetting var å kjempe om bronse, og nå er den faktisk allerede i havn, så da vil presset vaere på de andre. Alle har snakket om at Larvik skulle utfordre Vipers, mens vi ikke har blitt tatt på alvor og det passer oss godt. Vi kommer til å gi alt i de fire siste kampene, og har spilt så god håndball i det siste at alt er mulig. Men det er ingen krise om vi taper på søndag. Men når muligheten er der ville det vaere dumt å si noe annet enn at vi ønsker å gi dem ordentlig kamp om gullet, sier Senstad.

Mens Vipers har spilt 14 europacupk­amper denne sesongen, har Storhamar ikke hatt annet enn serien å konsentrer­e seg om – etter at sørlending­ene feide dem ut av cupen med 31–21-seier i semifinale­n på Hamar 7. november.

– Kampprogra­mmet tror jeg heller Vipers har en fordel enn ulempe av. Jeg ser at de har et tøft kampprogra­m, men med så tøff matching de får i Europa blir de også mer herdet til å stå i slike kamper som denne, sier Senstad.

– vipers Beste laget

Tross optimismen lurer likevel i bakhodet at Vipers feide Storhamar av banen i to bortekampe­r i november – da hedmarking­ene også var høyt oppe etter sju strake serieseire i forkant. Først vant Vipers 34–25 i serien, deretter 31– 21 i cupen.

– Jeg synes definitivt at Vipers er det beste laget i serien. Vårt fokus har mer vaert å gjøre jobben i de andre kampene, for så å vaere i posisjon til å ta sølv før siste seriekamp borte mot Larvik. Vi innser at vi har en veldig vanskelig jobb foran oss, men vi skal vise oss fram fra en helt annen side enn sist da vi sto med lua i hånda, sier Senstad.

Vipers-trener Kenneth Gabrielsen er mektig imponert over Storhamar, og anser dem nå som seriøs utfordrer til gullet.

– Slik de har spilt i det siste er de definitivt det. Akkurat nå ser jeg få svakhetste­gn i laget, sier Gabrielsen – som i morgen må klare seg uten Jeanett Kristianse­n igjen.

spent PÅ Utslag

På grunn av sykdom på fem Vipers-spillere ble kampen deres mot Gjerpen onsdag flyttet (til mandag 16. april), og Gabriel-

sen er mest opptatt nå av om laget klarer å få forberedt seg godt nok og at spillerne stiller med fulle eneriglagr­e igjen i morgen.

– Det er vanskelig å si om vi har tapt noe på sykdommen. Det som er sikkert er at energinivå­et må vaere på topp søndag for da møter vi et lag som løper ekstremt mye, og er i drivende god form. Vi må helt opp på toppnivå, sier treneren for laget som ikke har tapt en seriekamp siden 11. oktober.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Trener Arne Senstad har virkelig fått fart på Heidi Løke (her sammen med sønnen Oskar) og resten av Storhamar-laget. I morgen kommer de til Aquarama.
FOTO: NTB SCANPIX Trener Arne Senstad har virkelig fått fart på Heidi Løke (her sammen med sønnen Oskar) og resten av Storhamar-laget. I morgen kommer de til Aquarama.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Heidi Løke knallet inn 11 mål da Storhamar slo Oppsal 46–22 på onsdag.
FOTO: NTB SCANPIX Heidi Løke knallet inn 11 mål da Storhamar slo Oppsal 46–22 på onsdag.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Selv om Storhamar er i god form, møter de også et lag som ikke har tapt en seriekamp siden 11. oktober, da Tertnes ble for sterke. Her jubler Vipers for en av to storseirer på Hamar i november.
FOTO: NTB SCANPIX Selv om Storhamar er i god form, møter de også et lag som ikke har tapt en seriekamp siden 11. oktober, da Tertnes ble for sterke. Her jubler Vipers for en av to storseirer på Hamar i november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway