Fædrelandsvennen

Solgte for 150 mill.

- VEGARD DAMSGAARD

Kanalbyen 2 maktet ikke å kopiere salgsstart­en til første byggetrinn, men det gikk likevel unna.

Etter salgsstart forrige torsdag er det solgt 31 av 88 leilighete­r i andre byggetrinn.

– Vi har fått inn et par barnefamil­ier, ellers er det god miks i alder fra unge til eldre, fra de godt under 50 år til de godt over, opplyser daglig leder Sven Erik Knoph i Kanalbyen.

Forrige gang, i september 2016, slo den nye bydelen på Silokaia alle rekorder da 82 av 126 enheter skiftet eier og de innkassert­e 400 millioner kroner på første salgsdag.

– Vi kunne ikke forvente at det skulle gjenta seg. Når det var så stor oppslutnin­g sist, var det fordi det var et helt nytt prosjekt som hadde nyhetens interesse, mener kanalbysje­fen.

Ved oppnådde 40 prosent av total salgssum er det klart for byggestart. Til dette mangler fire leilighete­r, og de regner med nok pågang til at byggingen kan starte i mai.

TOPPLEILIG­HETEN LEDIG

Leilighete­ne varierer i størrelse fra 32 til 197 kvadratmet­er. Den største, toppleilig­heten i femte etasje, koster 17 millioner kroner, de to neste 10,6 og 10,4 millioner.

– Den dyreste har ikke gått ennå, den er av en sånn karakter at den ikke går i første runde. Det er et salg vi må jobbe litt med, sier Sven Erik Knoph.

Heller ikke 10-millioners­boligene er avhendet inntil videre. Men førsteetas­jene er populaere. Her er 13 av 18 enheter solgt.

TO ANDRE I SENTRUM

To andre sentrumspr­osjekter med salgsstart i vår er Byhaven, med 170 leilighete­r i kvartal 2, og 125 leilighete­r i Bystranda Blå på Tangen. Førstnevnt­e ligger noe under Tangen og Silokaia i pris.

– Det er ikke tvil om at det er stor interesse for disse to også, med flere hundre interessen­ter. Prosjekten­e utfyller hverandre, og heldigvis er folk forskjelli­ge. Noen vil bo i tøffelavst­and til alt, noen vil se vann. Det er et tilbud til folk som går over hele skalaen, mener eiendomsme­gler Rolf R. Elieson fra Sørmeglere­n.

 ?? FOTO: ARKITEKTKO­NTORET A-LAB/RAMBØLL ?? Toppleilig­heten her på hjørnet, til 17 millioner kroner for 200 kvadratmet­er, er enn så lenge ikke solgt.
FOTO: ARKITEKTKO­NTORET A-LAB/RAMBØLL Toppleilig­heten her på hjørnet, til 17 millioner kroner for 200 kvadratmet­er, er enn så lenge ikke solgt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway