Fædrelandsvennen

– Kjell Ingolf bør bli justismini­ster

- SANDBERG

– Med Sylvi Listhaug ute blir det lettere for KRF å gå inn i regjering, og Kjell Ingolf Ropstad kan bli en utmerket justismini­ster.

Det sier Hadle Rasmus Bjuland (17) som for én måned siden ble valgt til leder for Agder

KRFU.

Allerede da signaliser­te han sterk interesse for regjerings­deltakelse, og med Sylvi Listhaugs avgang er ikke lysten blitt mindre:

– Nå som Listhaug er ute, tror jeg det kan bli enklere for oss å samarbeide med Frp, sier Bjuland til Faedreland­svennen.

– Velgerne fortjener å vite hvor vi vil, og vi må tørre å snakke om det. Når Venstre har gått inn i regjering, er hele det politiske landskapet forandret. KRF er blitt stående alene i sentrum, og vi må ta et valg, sier Krfu-lederen.

Og han hjelper gjerne til med å velge justismini­ster:

– Kjell Ingolf Ropstad fikk mange gjennomsla­g i justiskomi­teen, for eksempel når det gjelder bekjempels­e av vold mot barn og til- tak mot menneskeha­ndel. Som justismini­ster vil han kunne få til enda mer, mener Bjuland.

BLANKPUSSE PROFILEN

KRF har nå startet en strategipr­osess der de skal blankpusse partiprofi­len og velge hvilke saker de skal satse på. Samtidig har de varslet at de omsider vil bestemme seg for hvilket regjerings­alternativ de ønsker.

– Jeg er helt overbevist om at vi får mest gjennomsla­g med en ikke-sosialisti­sk regjering, fremholder Bjuland, og viser til at de i budsjettfo­rliket har gjennomsla­g for pleiepenge­ordning, laerernorm og økt satsing på frivilligh­eten.

– Nå håper jeg alle blir lyttet til i strategipr­osessen, og at partiet kommer fram til noe alle kan stille seg bak, sier han.

Krfs nestleder og stortingsr­epresentan­t fra Aust-agder, Kjell Ingolf Ropstad er fortsatt i pappaperm, og forholder seg taus i regjerings­spørsmålet.

– SENTRUM ER DØDT

Krfs varaordfør­er i Kristiansa­nd, Jørgen Kristianse­n, anbefalte å gå inn i regjering da Venstre ble med i januar, og det mener han fortsatt:

– Sentrum er på mange måter dødt, og selv om jeg har veldig sans for Sylvi Listhaug, har nok hennes avgang gjort det lettere å gå i regjering, konstatere­r han.

Han melder om at det har kokt i innboksen hans de siste dagene, og tilbakemel­dingene fra Krf-ere i Agder går ikke i retning av Arbeiderpa­rtiet.

Men Kristianse­n tar nå permisjon og reiser til Hawaii, og da er det bystyrerep­resentant Tove Welle Haugland som overtar kontoret. Hun sitter også i partiets sentralsty­re som nå legger løpet for strategipr­osessen:

– Situasjone­n har vaert veldig turbulent helt siden nyttår, først med byggeskand­alen og stortingsp­reseidente­n, og nå med Sylvi Listhaug. Nå må vi finne tilbake til oss selv, og bruke denne våren på å bestemme hva vi skal bruke vår posisjon til, sier hun.

– POSITIVT FRA ERNA OG SIV

Welle Haugland tilhørte de som før valget 2017 var helt tydelig på at partiet måtte velge blågrønt. Nå sier hun:

– Jeg registrere­r at både Erna Solberg og Siv Jensen mener vi bør gå inn i regjering, og det synes jeg er positivt.

Ordfører Nils Olav Larsen i Vennesla stenger ikke døren for noen:

– Vennesla er en sosialdemo­kratisk bygd der vi har et utmerket forhold til Arbeiderpa­rtiet, fastslår han.

– Men nå må vi først gjennomfør­e strategipr­osessen, og så se hvilken vei vektskåla tipper når det gjelder saker vi kan få gjennomsla­g for, sier Torhild Bransdals arvtaker.

Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan sa tirsdag til Faedreland­svennen at han ønsket å fremskynde prosessen, slik at KRF fremstår med klare svar senest om et halvt år.

SPLITTET PARTI

Det mener fylkeslede­r i Agder KRF, Per Sverre Kvinlaug, bør kunne la seg gjøre:

– Strategipr­osessen handler først om å finne de politiske juvelene jeg mener partiet har, og så vil regjerings­spørsmålet komme i etterkant, sier han.

Men hvor partiet lander, er slett ikke soleklart. Ni av 17 fylkeslede­re Klassekamp­en har snakket med mener ikke Sylvi Listhaugs avgang gjør det lettere for KRF å gå i regjering.

13. april møtes de alle når landsstyre­t skal drøfte veien videre.tone

 ?? FOTO: TONE SANDBERG ?? Krfs parlamenta­riske nestleder, Kjell Ingolf Ropstad tok en kort pause fra pappapermi­sjonen for å vaere med på det avgjørende landsstyre­møtet mandag. Nå er han ønsket som justismini­ster av partiets ungdomsled­er i Agder.
FOTO: TONE SANDBERG Krfs parlamenta­riske nestleder, Kjell Ingolf Ropstad tok en kort pause fra pappapermi­sjonen for å vaere med på det avgjørende landsstyre­møtet mandag. Nå er han ønsket som justismini­ster av partiets ungdomsled­er i Agder.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway