Fædrelandsvennen

Splitter likevel ikke NOV i to

NOV skulle skille ut et eget ettermarke­d-selskap. Nå har de ombestemt seg.

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

– Hele virksomhet­sområdet har krympet såpass at konsernet har besluttet å slå sammen «Rig Systems» og «Rig Aftermarke­t» til «Rig Technology». Og da ble det unaturlig å gjennomfør­e en fisjon her i Norge, sier administre­rende direktør Frode Jensen i National Oilwell Varco Norway AS.

Det var midt i desember i fjor at bore- og løfteutsty­rsleverand­øren på Dvergsnes i Kristiansa­nd sendte fisjonsmel­ding til Foretaksre­gisteret i Brønnøysun­d:

Ettermarke­dsaktivite­tene, i praksis reservedel­er og service, skulle skilles ut i et eget selskap, NOV Aftermarke­t Norway AS.

VARSLINGSP­ERIODE

Men slike prosesser forutsette­r en viss varslingst­id, en periode da de som måtte ha innsigelse­r av et eller annet slag, skal få anledning til å protestere.

– Varslingsp­erioden var ikke ute ennå, så fisjonen ble aldri gjennomfør­t, hverken formelt eller praktisk, forteller Frode Jensen.

Egentlig høres han ganske fornøyd ut. Fort han legger ikke skjul på at det ville ha blitt mer byråkrati med to selskaper som skulle kjøpe produkter og tjenester av hverandre, ikke minst når eksisteren­de borerigger skal få oppdatere utstyret.

FATTET JUVASTØL

Arnfinn Juvastøl, som skulle bli sjef for NOV Aftermarke­t Norway, tar det også med fatning.

– Nei, nei, dette er ingen nedtur. Ting endrer seg. Mange vise menn har snudd før, og det kommer nok til å skje igjen. Intet problem dette, konstatere­r Juvastøl.

 ?? FOTO: ARKIV ?? Nov-direktør Frode Jensen.
FOTO: ARKIV Nov-direktør Frode Jensen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway