Fædrelandsvennen

Guffen stemning

- CATHRINE SORDAL

GRØSSER/KRIM «Jeg vet hvem du er» Island 2017 Aldersgren­se: 15 år

En kvinne henger seg i en kirke. På ryggen er hun full av kutt og arr som ser ut som kors.

Og før hun hang seg skrev hun ordet uren på veggen. Derfor tilkaller politiet psykiatere­n Freyr for å se om han har noe å tilføre etterforsk­ningen. Privat sliter Freyr imidlertid med å takle at sønnen hans forsvant sporløst for noen år siden, og aldri har blitt funnet.

Parallelt fortelles historien om et ungt ektepar og deres venninne som har bestemt seg for å pusse opp et gammelt hus i et fraflyttet fiskevaer, og gjøre det om til et «Bed and Breakfast»-hotell. Fiskevaere­t er kun tilgjengel­ig med båt og den kommer ikke tilbake før om en uke. Det er heller ikke telefondek­ning. Det tar selvfølgel­ig ikke lang tid før de merker at de ikke er alene.

«Jeg vet hvem du er» er regissør Óskar Thór Axelssons andre spillefilm, og baserer seg på boken med samme navn av Yrsa Sigurdardo­ttìr. Og som boka, sliter filmen med en del løse tråder og mindre troverdige scenarier. Filmskaper­en har imidlertid klart å skape en skikkelige guffen stemning. Tror du på spøkelser, vil du garantert bli skremt.

Jeg irriterte meg dessverre for mye over ulogisk og usammenhen­gende handlingsf­orløp, og bruken av altfor høy, tåkelurakt­ig musikk hver gang det skal skje noe skummelt.

 ?? FOTO: SELMER MEDIA ??
FOTO: SELMER MEDIA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway