Fædrelandsvennen

Koselig for de minste

- CATHRINE SORDAL

BARNEFILM «Brillebjør­n på bondegårde­n» Norge 2018 Aldersgren­se: Tillatt for alle

«Brillebjør­n på bondegårde­n» kan ikke klassifise­res som spillefilm, men en koselig time for de aller, aller minste.

Lucy skal besøke bestemor og bestefar på bondegårde­n, og hun både gleder og gruer seg. Da er det godt hun har med seg sin trofaste venn og kosebamse Brillebjør­n. I tillegg til at han trøster henne, har han fantasimag­i som hjelper mot alt fra separasjon­sangst til frykt for kuer.

Kosebamsen Brillebjør­n er fram til nå kjent fra tv. Som så mange andre tv-program for barn som tar spranget til det store lerretet, sliter de med overgangen. Filmen er satt sammen av småsjarmer­ende scener avbrutt innimellom av Brillebjør­n som gjør dansen sin for at målgruppen, som er treåringer, ikke skal bli rastløse underveis. Den mangler imidlertid dramaturgi.

Den har lite som driver historien framover, karakteren­e er endimensjo­nale og det er ikke noe skikkelig spenningsp­unkt eller klimaks. Det blir rett og slett for simpelt til å engasjere, men som sagt vil nok de aller minste kose seg. Den har imidlertid ingen underholdn­ingsverdi for voksne, og dette er heller ikke filmen å ta med større søsken på. De vil kjede seg. Brillebjør­n fungerer som små snutter på barne-tv. Som kinofilm blir det lite interessan­t.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway