Fædrelandsvennen

Ønsker ny stopper inn før vinduet stenger

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no

Mark Dempsey ønsker en ny midtstoppe­r etter at Tapio Heikkilä og Rolf Daniel Vikstøl forsvant. Sportslig leder Tor-kristian Karlsen sier man ser på muligheten­e.

– Hvis den rette dukker opp, så tror jeg vi må vaere interesser­t. Jeg er fornøyd med de jeg har med tanke på kvalitet, men ser man på antall så kan det bli for få, sier Start-trener Mark Dempsey til Faedreland­svennen.

14 dager før overgangsv­induet stenger i Norge måtte Start avlyse treningska­mpen mot Jerv grunnet mangel på spillere. Småskader, sykdom og landslagso­pphold gjorde det vanskelig for Start å få noe nyttig ut av kampen.

Samtidig vitner det også om en tropp som er sårbar. Såpass at Mark Dempsey nå gjerne ser en ny midtstoppe­r inn før overgangsv­induet stenger 4. april.

Ikke nok

Tapio Heikkilä og Rolf Daniel Vikstøl er solgt til henholdsvi­s Sandnes Ulf og Viking. Dermed står Start igjen med tre midtstoppe­ralternati­v: Simon Larsen, Damion Lowe og Henrik Robstad, hvor sistnevnte kun har noen måneders erfaring som stopper, samtidig som han gjorde sakene sine godt mot Tromsø i første serierunde. I tillegg har man Michael Ogungbaro som kan bekle en midtstoppe­rplass.

– Er det nok? Nei. Kan vi få den rette inn, og er han tilgjengel­ig? Jeg er ikke sikker. Jeg vet at TK (Tor-kristian Karlsen) jobber med det, så får vi se hva som materialis­erer seg de neste ukene. Michael har egentlig aldri vaert midtstoppe­r på dette nivået. Henrik har gjort det bra og jeg er fornøyd med han, i tillegg til Damion og Simon, sier Dempsey.

Damion Lowe var strålende for Start i flere av treningska­mpene i vinter, men har de siste ukene slitt med sykdom. Til neste uke forventes jamaicaner­en å vaere tilbake i spill.

– Vurderer muligheten­e

Tor-kristian Karlsen, sportslig leder i Start, sier klubben ser ganske bredt på spillermar­kedet noen uker før vinduet stenger.

– Vi vurderer muligheten­e våre fortløpend­e, og hvis den riktige muligheten byr seg så kan det vaere vi gjør noe, sier Karlsen til Faedreland­svennen.

Samtidig påpeker den sportslige lederen at man er komfortabe­l med den gruppa man har per nå, og at de nye spillerne har tatt nivået – og vel så det.

– Vi er fornøyd med den gruppa vi har. De nye spillerne har vist seg fram i både trening og kamp, og mange av de som har kommet inn har spilt sine beste kamper i Start-drakten de siste kampene. Det er helt fantastisk å registrere, sier Karlsen.

Lørdag møter Start Viking til en lenge planlagt treningska­mp, mens Eliteserie­n har pause grunnet landslagss­pill. Selv om kampen mot Jerv ble avlyst grunnet sykdom og skader, tyder alt på at kampen går som planlagt lørdag.

– Vi har litt sykdom og skader nå, så vi må vurdere det de neste 24 timene. Det aller viktigste er at vi vokter om helsen til spillerne. Noe annet har vi ikke råd til. Men slik situasjone­n er nå så blir det kamp på lørdag, sier Karlsen.

Start møter Sandefjord til neste oppgjør i Eliteserie­n 2. påskedag. Tirsdag ble det klart at den utsatte kampen mot Stabaek, som egentlig skulle vaert spilt sist søndag, skal spilles 25. april.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Nå som Tapio og Heikkilä (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl er ute av Start, har trener Mark Dempsey et ønske om å hente inn en erstatter før overgangsv­induet stenger 4. april.
FOTO: NTB SCANPIX Nå som Tapio og Heikkilä (t.v.) og Rolf Daniel Vikstøl er ute av Start, har trener Mark Dempsey et ønske om å hente inn en erstatter før overgangsv­induet stenger 4. april.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Mark Dempsey har snaue to uker på seg til å hente inn en midtstoppe­r til.
FOTO: NTB SCANPIX Mark Dempsey har snaue to uker på seg til å hente inn en midtstoppe­r til.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway