Fædrelandsvennen

En dag som filmstjern­er

10-åringene Thomas Farestveit og Emma Kilane fikk kjenne på hvordan det er å vaere filmstjern­e da de skrev autografer i haugevis lørdag.

- TEKST: KRISTIAN HOLE kristian.hole@fvn.no

Thomas Farestveit og Emma Kilane (10) fikk en test på å vaere filmstjern­er da filmen «Operasjon Mørkemann» hadde premiere lørdag.

– Nå har vi skrevet så mange autografer at det ikke er vits å telle mer, sa Thomas Farestveit og Emma Kilane.

655 tilskuere fylte opp sal 1 på Kristiansa­nd Kino lørdag formiddag på Kristiansa­nd-premieren på barnefilme­n «Operasjon Mørkemann». I forkant av filmvisnin­gen inviterte kinoen og Barnefilmf­estivalen til krim-rebus, tegnekonku­rranse og ikke minst en møte med skuespille­rne i filmen.

Camille Monteiro (9) var i ekstase under «Operasjon Mørkemann»-festpremie­ren, hvor hun fikk løse mysterier og mingle med stjernene i filmen.

– Dette var kjempearti­g! Det var gøy å vaere detektiv for en dag, og få autografer av skuespille­rne i filmen, sier Camille Monteiro (9) entusiasti­sk til Faedreland­svennen.

UTSOLGT PREMIEREDA­G

Den store markeringe­n på kinoen skyldes filmens lokale forankring. Den er filmet i Tvedestran­d, og har kristiansa­nderne Emma Kilane (10) og Thomas Farestveit (10) i hovedrolle­ne som «Tiril» og «Oliver».

Kinosjef Kim Skarning Andersen synes det var riktig å gjøre litt ekstra ut av storsatsin­gen, som er basert på Jørn Lier Horst sin bestselgen­de barnebok.

– Når filmer har en link til Kristiansa­nd og Sørlandet kommer det alltid mange på premieren, noe vi synes er stas. Forrige gang vi erfarte slik interesse var under den lokale premieren av «Hva vil folk si».

– FULL KLAFF

Faedreland­svennen møtte også «Vazelina Bilopphøgg­ers»-generalen Eldar Vågan, som spiller «Bestefar» i filmen. Han benyttet anledninge­n til å skryte av de unge skuespille­rne fra Kristiansa­nd.

– Det er sånn med barn på filmsettet at enten funker det, eller så funker det ikke. I vårt tilfelle var det full klaff, sier Vågan og legger til:

– Det var kjempemors­omt å jobbe med dem. Innspillin­gen gikk bra, og selv om det stod et filmteam på 35 stykker med armene i kors og ventet på at de skulle si replikkene sine, leverte de knallbra, oppsummere­r Vågan.

– HELSTØPT FOR BARN

Hittil har «Operasjon Mørkemann» fått gode anmeldelse­r fra landets filmkritik­ere, blant andre Kristian Kvamsøe fra NRKP3.

– Når alle puslebiten­e er satt sammen viser «Operasjon Mørkemann» seg å vaere en helstøpt krimfilm for barn. Emma Kilane og Thomas Farestveit er begge veldig flinke, og bringer med seg en smittsom positivite­t og energi til rollefigur­ene, skriver Kvamsøe, som ga filmen terningkas­t fem.

Også Faedreland­svennens filmanmeld­er ga terningkas­t fem.

Aftenposte­n lander på en karakter mindre i sin dom, men er likevel også begeistret over krimsatsin­gen:

– Emma Kilane og Thomas Farestveit, og for ikke å glemme Devin, hunden Åtto altså, er slentrende og nonchalant sjarmerend­e foran kamera. Dialogen flyter lett og naturlig, og er umulig å ikke bli betatt av de to unge talentene, skriver Aftenposte­ns anmelder, May Synnøve Rogne.

 ??  ??
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Thomas Farestveit (t.v.) skrev autografer for harde livet under «Operasjon Mørkemann»-premieren. I bakgrunnen Emma Kilane og Eldar Vågan.
FOTO: KRISTIAN HOLE Thomas Farestveit (t.v.) skrev autografer for harde livet under «Operasjon Mørkemann»-premieren. I bakgrunnen Emma Kilane og Eldar Vågan.
 ?? FOTO: KRISTIAN HOLE ?? Lørdag formiddag var det stappfullt på Kristiansa­nd kino. 655 tilskuere tok turen for å få med seg «Operasjon Mørkemann».
FOTO: KRISTIAN HOLE Lørdag formiddag var det stappfullt på Kristiansa­nd kino. 655 tilskuere tok turen for å få med seg «Operasjon Mørkemann».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway