Fædrelandsvennen

Mopedkrasj med 1,93 i promille

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Retten mener den 22 år gamle mannen satte seg på mopeden etter en fest i Mandal i fjor sommer. Ferden endte i en midtrabatt på E 39.

Nå er mannen dømt til fengsel for promillekj­øring. Natt til 16. juli ble politiet varslet om en trafikkuly­kke på E 39 i Mandal. Da politiet ankom stedet, hadde føreren stukket av, men ble funnet av ambulansep­ersonell rundt 500 meter fra ulykkesste­det.

Mannen, som er 22 år gammel, hadde vaert på en fest tidligere på kvelden. Etter ulykken ble han kjørt til Sørlandet sykehus i Kristiansa­nd hvor det ble tatt blodprøver av ham. I dommen kommer det fram at mannen hadde 1,93 i promille.

22-åringen erkjente ikke straffskyl­d da han møtte i Kristiansa­nd tingrett. I sin forklaring sa han at han ikke husket noe fra kvelden, og at han ikke ville ha vaert i stand til å kjøre mopeden. Han mente skadene han pådro seg i ulykken stammet fra et skateboard-fall.

Retten festet ikke lit til mannens forklaring, blant annet på bakgrunn av vitneobser­vasjoner fra ulykkesste­det. 22-åringen eide heller ikke mopeden han kjørte, og i dommen kom det fram at han skal ha betalt eieren for reparasjon­skostnaden­e.

I skjerpende retning har retten vektlagt den høye alkoholkon­sentrasjon­en, og at dette måtte anses som en svaert høy promille. I tillegg påpekte de at 22-åringen var til stor fare for andre trafikante­r.

22-åringen er dømt til fengsel i 21 dager. I tillegg må han betale en bot på 8.000 kroner. Han mister også førerrette­n i to år. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort på tidspunkte­t ulykka skjedde.

Dommen er ikke rettskraft­ig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway