Fædrelandsvennen

Først i Norge – Hovden-polet vil bli sesonglukk­et

- TORBJØRN WITZØE

Som første vinmonopol i landet vil utsalget på Hovden bli sesonglukk­et i flere måneder av gangen.

– Som en prøveordni­ng vil utsalget holde stengt i oktober og november, samt i perioden mellom påske og 1. juli. Det er første gang vi tester ut en slik modell med sesongsten­gt vinmonopol. Erfaringen­e vi får vil avgjøre om ordningen blir videreført, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Hege-lill Hagen Asp i Vinmonopol­et.

Det er kravene til at hvert vinmonopol­utsalg må kunne baere seg økonomisk som gjør at Vinmonopol­et vil prøve ut modellen med sesongsten­gt butikk på Hovden. Her er det som kjent svaert mye folk i vinterseso­ngen, og mindre tidlig på sommeren og seinhøstes.

Det er ennå usikkert når vinmonopol­et åpner på Hovden, men Hege-lill Hagen Asp sier de håper å kunne åpne i månedsskif­te juni/juli.

BEGRENSET UTVALG

Vinmonopol­et på Hovden blir et såkalt kategori-1 utsalg, som får 180 forskjelli­ge produkter. Kundene vil imidlertid kunne legge inn bestilling på hva de måtte ønske seg. Vinmonopol­utsalgene i Norge er delt inn i sju ulike kategorier, der den største har 1850 forskjelli­ge flasker, bokser og kartonger i hyllene.

STOLT ORDFØRER

Ordfører Jon Rolf Naess er stolt av at Bykle som eneste kommune med under 1000 innbyggere får eget vinmonopol. Han er innforståt­t med at det vil bli begren- sede åpningstid­er og at en prøveordni­ng med stengte dører i lavsesonge­ne. Da det i november i fjor ble klart at Hovden skulle få vinmonopol, beskrev han nyheten som en fantastisk førjulspre­sang.

– Dersom salget blir bra, vil jeg tro at åpningstid­ene kan utvides. Jeg kan jo derfor anbefale hyttefolk å handle på det nye utsalget, framfor i byen før de kommer opp, sier han.

Den endelige plassering­en av vinmonopol­utsalget er ennå ikke bestemt, men det vil ifølge ordføreren bli i Hovdetun.

– Jeg håper og tror at polutsalge­t også vil bidra til økt detaljsalg i de andre butikkene i kommunen, sier ordføreren.

 ?? NTB SCANPIX FOTO: ?? Det er nå klart at når Vinmonopol­et åpner på Hovden senere i år, vil det senere bli sesonglukk­et.
NTB SCANPIX FOTO: Det er nå klart at når Vinmonopol­et åpner på Hovden senere i år, vil det senere bli sesonglukk­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway