Fædrelandsvennen

Ny utvikling i Kongsgård/ Vige-saken

- LENNART HILANDER sømsbeboer

Ny ferjekai, kostnad estimert til 665 mill. kroner, med stor arealutvid­else vil gjøre det bortimot umulig for Kristiansa­nd Havn å ekspandere.

●●Wiland skriver i sine innlegg 1/122017 og 7/2-2018 at hun er sterkt imot gigantutby­ggingen i Vige/ Torsvik. Enorme skadevirkn­inger og miljøpåvir­kninger, støy. Hun nevner at politikern­e ikke bryr seg fordi bopel er et annet sted.

Kan det tenkes at disse folkevalgt­e har adresse Vågsbygd eller Hannevika?

Me Too-kampanjen omskrives til sin egen Wetoo-kollektiv. Åpent spørsmål til Wiland: Mener du at alle virksomhet­er langs norskekyst­en, industrier og skipsverft må flyttes eller nedlegges fordi null toleranse til slike virksomhet­er naer tettsteder er eneste farbare vei?

I så fall vil jeg minne om at Kristiansa­nd siden 1641 har vaert en havneby fordi havneforho­ldene var en avgjørende faktor. I Vige/kongsårdbu­kta lastet hollendere tømmer allerede på 1550-tallet. Området på vestsiden av Topdalsfjo­rden sør for Varoddbrua har vaert dominert av industri lenge før boligbyggi­ngen i Kongsgård og Søm startet. Anbefaler deg boken «Kristiansa­nd står og faller med sin havn».

Synes ikke at vi skal frata Kristiansa­nd Havn en unik mulighet til utnyttelse av sitt strategisk­e potensial og tilpasning til nye situasjone­r.

Spørsmål 2: Hvorfor ikke større engasjemen­t i forhold til støy fra E 39/ Varoddbrua som genererer permanent støy 20–24 timer i døgnet?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway