Fædrelandsvennen

Viser at hardt arbeid lønner seg.

Viking-keeper Amund Wichne lar seg inspirere av broren Eiriks store framgang i Startdrakt­en.

- TEKST: STEFFEN STENERSEN steffen.stenersen@fvn.no -

– Han har virkelig tatt den plassen og gjort det sinnssykt skarpt. Det er veldig fortjent med tanke på den jobben han har lagt ned.

Det sier Amund Wichne til Faedreland­svennen. Lørdag måtte han se tre baller gå bak seg da Start sendte Viking hjem med et tap i treningska­mpen på Sør Arena.

Dermed måtte han også se at broren og Start-spiller Eirik Wichne gikk seirende ut av brødreduel­len. Når seriespill­et starter igjen neste helg, er det i hver sin divisjon for brødrene Wichne.

- STÅR RESPEKT AV DET

Gjennom vinteren har Eirik imponert Start-trener Mark Dempsey og resten av det sportslige apparatet i Start. Framgangen er ikke uten grunn, sier broren:

– Det er et arbeid som har pågått over flere år. Han har stått på bra i styrkeromm­et, han har jobbet spesifikt med å kunne vaere god begge veier. Det står det respekt av, og arbeidet han har lagt ned er utrolig inspireren­de, sier Amund Wichne.

I firlinggje­ngen har Amund og Eirik, sammen med de to siste brødrene Torje og Idar vaert tett på hverandre gjennom hele oppveksten, og fortsatt er samholdet mellom de fire brødrene tett.

– Vi følger hverandre, og lytter til trik og tips. Når noen da får det til, så er det en sinnsyk inspirasjo­n. I tilfellet Eirik så viser det bare at hardt arbeid lønner seg, sier Amund.

FYSISK STYRKE

Det er spesielt fysikken som er merkbart forandret på Eirik Wichne. Fra den noe spinkle unggutten som kom fra Mandal for noen sesonger siden, har han vokst til å bli en backtype med fysikken som en av sine største styrker.

– Det som definerer Eirik er det harde arbeidet hver dag. Han er alltid aerlig med seg selv med tanke på hva han må jobbe med. Nå har en bygd en enorm fysikk, og ser ut som en skikkelig atlet. Han har virkelig tatt tak i gymmen, sier broren.

Eirik Wichne sier dette:

– Jeg må bygge en fotballfys­ikk som er bra, og jeg føler jeg har gjort det. Det kan fortsatt bli bedre. Du så jeg ble løpt fra i andre omgang, og det skal ikke skje, sier Eirik Wichne med et smil.

– Samtidig som jeg bygger fysikk må det ikke gå på bekostning av farten min, sier Wichne.

Han kunne smile for ny kontrakt med sørlandskl­ubben tidligere i vinter. Der talentene mer offensivt i banen får de største overskrift­ene, har Eirik Wichne fått gå litt mer stille. Men i Start har man blitt imponert av en ung høyreback som alltid er profesjone­ll og seriøs i tilnaermin­gen.

– LIGAENS BESTE

– Begge backene våre er veldig gode. Wichne er fantastisk, og han blir bare bedre og bedre hver uke. Alt med gutten er en glede å se på, sier Start-trener Mark Dempsey.

Så fornøyd er han med backene sine, at han mener det knapt finnes bedre i landet.

– Jeg har sagt i hele vinter at jeg tror ikke det vil vaere bedre backer i eliteserie­n denne sesongen enn våre, og det står jeg for, sier Start-treneren.

Som fikk se sitt lag variere veldig gjennom de 90 minuttene som førte til seier over Viking. Nå tar spillerne hans noen dager fri, før arbeidet inn mot Sandefjord­kampen andre påskedag starter.

 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR OG NTB ?? Starts Eirik Wichne etter kampen mot Viking lørdag der han møtte sin bror, Amund (under), som er Vikingkeep­er.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR OG NTB Starts Eirik Wichne etter kampen mot Viking lørdag der han møtte sin bror, Amund (under), som er Vikingkeep­er.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway