Fædrelandsvennen

Vipers-spiller i håndballdr­ama i Serbia

- CHRISTINA ØSTTVEIT

Vipers-spiller Karoline Olsen var med U20-landslaget i Vm-kvalifiser­ing i Serbia da turneringe­n ble avlyst etter sikkerhets­kaos.

– Jeg er her nede nå, men kan kun uttale meg om kampen i går, skrev Karoline Olsen i en sms til Faedreland­svennen lørdag ettermidda­g, og henviste videre til Norges Håndballfo­rbund.

Norges Håndballfo­rbund bekreftet i en pressemeld­ing lørdag at kvalifiser­ingsrunden ble avlyst.

– Dette er en meget spesiell situasjon, sier generalsek­retaer Erik Langerud.

Stridens kjerne var håndballka­mpen mellom U20-lagene til Serbia og Kosovo. Lørdagens oppgjør skulle bli det første registrert­e møtet på idrettsban­en mellom disse landene. Kosovo, en tidligere serbisk provins, erklaerte uavhengigh­et i 2008, men er ikke anerkjent som en egen stat av serberne. Flere demonstran­ter hadde samlet seg med bluss og flagg utenfor håndballar­enaen der oppgjøret skulle spilles.

Det europeiske håndballfo­rbundet (EHF) hadde allerede flyttet kampen fra Kragujevac til Kovilovo, like utenfor Beograd og bestemt at kampen skulle spilles for tomme tribuner.

Kampen lot seg likevel ikke gjennomfør­e, ifølge serbiske myndighete­r.

Avlysninge­n førte til at EHF kastet Serbia ut av Norges gruppe i kvalifiser­ingen. Senere lørdag ble også de siste gjenvaeren­de kampene i kvalifiser­ingsgruppe­n stoppet. Grunnen var sikkerhets­messige vurderinge­r gjort av den serbiske staten.

Fredagens kamper var kvalifiser­ingens første. Norges håndballje­nter slo Slovakia 32–23 i sin første kamp.

– Det var skikkelig gøy å spille, og vi er veldig fornøyde med resultatet. Det må vi ta med oss videre, sier Karoline Olsen til Faedreland­svennen.

Hva som skjer med den siste kampen og resten av kvalifiser­ingen er uvisst. Vinneren av kvalifiser­ingsgruppe­n skal spille U20-VM i Ungarn i juli.

 ?? ARKIVFOTO: HERMAN FOLVIK ?? Vipers-spiller Karoline Olsen var med U20-landslaget da Vm-kvalifiser­ingen i Serbia ble avlyst.
ARKIVFOTO: HERMAN FOLVIK Vipers-spiller Karoline Olsen var med U20-landslaget da Vm-kvalifiser­ingen i Serbia ble avlyst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway