Fædrelandsvennen

Sannheten om Maria Magdalena?

- CATHRINE SORDAL

DRAMA «Mary Magdalena»

England 2017 Aldersgren­se: 12 år

Historien om Maria Magdalena skildres på en vakker, nesten poetisk måte. Og filmen markedsfør­es med at det er den sanne historien om en av bibelhisto­riens mest misforståt­te skikkelser.

Apostlenes apostel, hore, skjøge, hustru, mor, fristerinn­e, modig og helgen. Listen er lang over motstriden­de oppfatning­er av henne. Sannheten er vel egentlig at ingen vet noe helt sikkert.

Filmskaper­ne tar seg stor kunstneris­k frihet når de skildrer Marias handlinger og følelser, og hennes private samtaler. Filmen får imidlertid godt fram datidens stemning, og hvordan folk desperat ventet på en frelser som kunne redde dem fra romernes tyranni. Dette er bare regissør Garth Davis’ andre spillefilm. Hans første film «Lion» mottok seks Oscar-nominasjon­er, så forventnin­gene var høye.

Visuelt er filmen nydelig, og det er ingenting i veien med det filmteknis­ke, eller skuespille­rprestasjo­nene. Jeg forstår imidlertid ikke regissøren­s valg om å la Jesus (Joaquin Phoenix) vaere så mye i sentrum, mens Maria Magdalena (Rooney Mara) smyger forsiktig rundt og prøver å ta minst mulig plass. Dette er jo filmen om Maria. Hvor er lidenskape­n, kampviljen og opprøret? Temperatur­en øker litt et par ganger, men jevnt over har filmen litt for lav puls til å virkelig gjøre inntrykk.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway