Fædrelandsvennen

Anbefaler å snakke sammen

- RUNE ØIDNE REINERTSEN

Rita Birkeland og Reidar Retterholt fra Norges Lastebilei­er-forbund henvendt seg til Stortingsr­epresentan­t Hans Fredrik Grøvan (KRF) som tidligere satt i Transport- og kommunikas­jonskomite­en,

Når Faedreland­svennen tar kontakt med Grøvan i ettertid, skriver han dette i en e-post:

«Gjennomsla­g i NTP (Nasjonal transportp­lan) for Gartnerløk­ka – Kolsdalen var en viktig seier for Kristiansa­nd og Sørlandet med tanke på videre utvikling av de delene av Kristiansa­nd som handler om havn, jernbane og ikke minst trafikken gjennom bysentrum. Derfor var det et høyt prioritert krav når vi startet forhandlin­gene å få denne løsningen på plass med oppstart i første seksårsper­iode av NTP.

Norges Lastebilei­er-forbund reiser en viktig problemsti­lling med hensyn til trafikkavv­iklingen gjennom Kristiansa­nd mens Gartnerløk­ka – Kolsdalen bygges, som de også har tatt opp i møte med meg. Og jeg har stor forståelse for de problemer dette skaper for tungtrafik­ken - og den naeringsvi­rksomhet som blir berørt - som skal gjennom byen. Men jeg må også erkjenne at jeg ikke har konkret innsyn i de planene Statens vegvesen har for hvordan man har tenkt dette problemet skal løses i byggeperio­den.

Jeg tror ikke løsningen ligger i å endre på planene for utbygginge­n av den omtalte strekninge­n. I stedet vil jeg peke at det kan ligge en løsning om Nye Veier kunne forsert oppstart noen år på hele eller deler av Ytre ringvei.

Hele Nye Veiers prosjektpo­rtefølje skal vaere ferdig ifølge dem selv innen cirka 2028, inkludert Ytre ringvei. Jeg vil anbefale at Statens vegvesen og Nye Veier setter seg ned for å drøfte hvordan man kunne fått til en løsning på problemet som Retterholt peker på. En løsning kunne for eksempel vaert en tidligere oppstart og ferdigstil­ling av i alle fall deler av Ytre ringvei, slik at en omkjørings­vei rundt Gartnerløk­ka var klar til den perioden av utbygginge­n på strekninge­n Gartnerløk­ka – Kolsdalen som ble mest hemmende for trafikkavv­iklingen.»

 ??  ?? Hans Fredrik Grøvan anbefaler at Statens vegvesen og Nye Veier snakke sammen.
Hans Fredrik Grøvan anbefaler at Statens vegvesen og Nye Veier snakke sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway