Fædrelandsvennen

– Glad for at vi har unngått alvorlige ulykker

- TEKST: CHRISTINA ØSTTVEIT christina.osttveit@fvn.no

Sju bilister mistet lappen i påska. Det er en nedgang fra 16 i fjor. Antall forenklede forelegg som deles ut er fortsatt høyt, men Up-sjefen sier at de likevel har nådd det viktigste målet.

– Det er ikke blitt rapportert om alvorlige ulykker, og det er det viktigste. Det er målet vårt når vi står ute på veiene, sier fungerende distriktsl­eder i UP Agder og Sør-øst, Øystein Krogstad, til Faedreland­svennen.

Da Krogstad oppsummert­e påska for utryknings­politiet mandag ettermidda­g, var det fremdeles noen patruljer ute på veiene.

– Tilbakemel­dingene fra folk er at det er tett trafikk. Så er det noen små luker hvor folk med høy hastighet smetter inn. De sparer kanskje noen minutter på det, men blir noen tusener fattigere. At de risikerer det, forstår jeg ikke.

FAERRE FØRERKORTB­ESLAG

Totalt har det blitt delt ut 157 forenklede forelegg. Fem av disse gjaldt ulovlig bruk av mobiltelef­on.

– Antallet er høyere enn i fjor, da delte vi ut 145. Det er likevel langt unna rekordåret fra 2016, da antallet var 237. Det er vi godt fornøyd med, sier Krogstad.

– Totalt sju bilister har mistet lappen, og det er en god reduksjon fra i fjor da vi gjorde 16 førerkortb­eslag. Vi flagger høyt at vi står langs veiene, så folk bør jo få det med seg, legger han til.

De fleste bøtene som har blitt delt ut har ligget mellom på 3000 og 5000 kroner.

Fra onsdag til og med 2. påskedag var rundt 20 mann på jobb, og ifølge Krogstad svir de av flere hundre tusen kroner i høytiden.

FARTSSYNDE­RE På RV 9

– Vi har unngått både dødsulykke­r og alvorlige ulykker, så da mener jeg dette er vel anvendte penger, sier Krogstad.

Palmehelga er ikke medregnet i statistikk­en, men Up-lederen vil likevel nevne kontrollen de hadde langs riksvei 9 ved Mosby forrige lørdag.

– Da delte vi ut 80 forenklede forelegg. Det er helt utrolig. Vi står ofte i bunnen av riksvei 9, slik at folk ser at det er synlig politi på veiene. At så mange blir tatt her, er rett og slett uforståeli­g, sier Krogstad.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Up-patruljene har voktet Agder-veiene i påska. Her fra E 39, like vest for Lyngdal, hvor de hadde kontroll onsdag.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Up-patruljene har voktet Agder-veiene i påska. Her fra E 39, like vest for Lyngdal, hvor de hadde kontroll onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway