Fædrelandsvennen

Oneco vokser og blomstrer

Marvin Jensen legger ikke skjul på at det var tøft å starte opp Oneco i 2010. Men nå fremstår konsernet som både sunt og lønnsomt.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

– Vi tenker klassisk industriel­t, jobber hardt og har gått fra å vaere en teknisk entreprenø­r til å bli en komplett teknologil­everandør. Vi har simpelthen tatt et steg opp i verdikjede­n, sier Marvin Jensen (53).

Konsernsje­fen i Oneco, med totalt 800 ansatte, kan tillate seg å puste ut et øyeblikk. I ettertid legger han ikke skjul på at det var tøft å hoppe av fra Agder Energi-eide Otera og dra i gang Oneco i 2010. Men 2017-tallene han nå legger fram, dokumenter­er at den kritiske perioden definitivt er tilbakelag­t.

Selv med 35 prosent vekst i fjor, endte overskudde­t før skatt på nesten 86 millioner kroner - pene sju prosent av omsetninge­n på 1,2 milliarder.

Og veksten var i forhold til et 2016, som heller ikke var til å skamme seg over.

STORT SPENN

Mye dreier seg om elektro og it innen Oneco-konsernet. Men spennet er likevel stort: fra klassiske elektriker­oppgaver via automasjon til målbevisst satsing på grønn teknologi som solcellean­legg. Pluss faktisk digitalise­ring innen helse og omsorg.

– Vi bytter ut 1,1 millioner strømmåler­e fra Lindesnes til Hammerfest. Og vi brukte 15.000–20.000 timer på å rette feil på strømnette­t under vinterens store snøfall på Sørlandet. På det meste hadde vi 70–80 mann ute, forteller Marvin Jensen om et par oppgaver som har fått mye oppmerksom­het de siste månedene. Annet skjer mer diskret. – Satsingen på velferdste­knologi begynner med oppkjøpet av Caretech AS fra Aleris, samtidig som Oneco og Aleris har inngått teknologis­amarbeid på samme fagfelt. Når det gjelder solceller, solfangere og hybridanle­gg, så registrere­r vi at prisene er på vei nedover, men at det fortsatt er for mange ledd som skal tjene penger. Vi har knyttet oss opp til en høykvalite­ts, tysk leverandør og jobber for at et anlegg skal vaere tjent inn etter fem år, ikke ti år som i dag. At det kommer nye, praktiske løsninger som eksempelvi­s bedre braketter til takmonteri­ng, hjelper godt, postulerer Jensen.

BEDRE I BERGEN

– Er marerittet etter Profitek-oppkjøpet i Bergen i 2010 over nå?

– Ja. Det tok lang tid og kostet mye, men nå er det blitt fin butikk.

– For første gang har dere eiere tatt ut aksjeutbyt­te: 95 millioner kroner. Det svekker egenkapita­len såpass mye at banken reagerte formelt, ifølge Oneco-styrets beretning for 2017. Er den saken brakt i orden nå?

– Ja, det er den.

– Du snakker om 800 ansatte. Hvor mange av dem jobber på Sørlandet?

– Rundt 250. Resten holder til i Oslo, Sandnes og Bergen. – Utsikter for 2018?

– Vi regner med å passere halvannen milliard i omsetning og satser på et resultat som er bedre enn i 2017. Vi har forresten gjort et oppkjøp i Sverige også. Går det som vi planlegger, passerer vi 500 millioner kroner i omsetning for Oneco Sverige i løpet av tre år.

 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Det er en spesiell historie knyttet til bildet på veggen: Da Oneco hadde sitt første driftsår i 2011, lovet Marvin Jensen loddtrekni­ng blant de ansatte om en tur til Kilimanjar­o, dersom milepaelen én milliard i omsetning ble nådd innen to år. Riktignok...
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Det er en spesiell historie knyttet til bildet på veggen: Da Oneco hadde sitt første driftsår i 2011, lovet Marvin Jensen loddtrekni­ng blant de ansatte om en tur til Kilimanjar­o, dersom milepaelen én milliard i omsetning ble nådd innen to år. Riktignok...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway