Fædrelandsvennen

– Vipers’ viktigste uke i historien

Mandag fargela Vipers Markens i rosa. Ingen skal unngå å vite at Vipers spiller seriefinal­e onsdag – og for europacupf­inale lørdag.

- TEKST: ÅGE HARALD DRANGSHOLT aage.h.drangsholt@fvn.no

I løpet av de neste dagene kan Vipers ta seriegull og kvalifiser­e seg for europacupf­inale. I går farget Christer Paulsen, klubbens nye salgs- og markedssje­f, Markens i rosa.

– Vi er nødt til å smi mens jernet er varmt. Heretter skal alle vite at denne uka kanskje er Vipers viktigste i historien. Vi kan tross alt vinne et historisk seriegull, og vi kan kvalifiser­e oss for en historisk europacupf­inale. Jeg håper flest mulig vil komme for å bli med på festen. Vi skal fylle Aquarama til begge kampene, sier Christer Paulsen, som tirsdag i forrige uke startet som klubbens første salgs- og markedssje­f.

tre Kamper PÅ SEKS Dager

Sammen med administra­sjonssjef Morten Løvø hang han mandag opp en rekke reklamepla­kater i Kristiansa­nds paradegate. Laget er i vinden som aldri før, og med seier over erkerival Larvik på onsdag er de i en situasjon hvor de bare trenger én seier på de to siste kampene (mot Gjerpen og Sola) for å vaere sikret klubbens aller første seriegull.

Med seier mot Larvik på onsdag, vinner Vipers seriegull dersom de slår Gjerpen i hengekampe­n i Aquarama kommende mandag.

Men innimellom disse to kampene, er det lørdag duket for enda en uhyre viktig kamp i Aquarama. Vipers må ta inn en tremålsled­else etter helgas bortekamp mot danske Viborg for å vaere klar for klubbens aller første europacupf­inale.

– anklaget for tyveri

Klubbens salgs- og markedssje­f kunne knapt fått en bedre start på Vipers-karrieren. Positivite­ten fikk han merke i Markens på mandag.

– Det er bare positive tilbakemel­dinger å høste. Bortsett fra at noen lurte på om vi hadde stjålet liften da, humrer Paulsen, før han forklarer stuntet slik:

– Det vi ønsker er både at folk skal bli klar over de store prestasjon­ene klubben har stått bak hittil – og at vi bare så vidt har startet på denne reisen. Når vi stikker fingeren i jorda og tenker oss om, så er det kort og godt vanvittig det de har levert hittil.

mister PUBLIKUM i Serien

Da Vipers spilte den første av to semifinale­r i Ehf-cupen lørdag, valfartet rundt 500 kristiansa­ndere til Viborg. Men samtidig styrer klubben mot et lavere publikumst­all i serien denne sesongen enn det de oppnådde i fjorårets sølvsesong. På ni hjemmekamp­er hittil har de 1395 tilskuere i snitt – mot 1706 på 11 hjemmekamp­er i fjor.

– Det er vanskelig å si hvorfor det er slik, men det viser samtidig at vi fortsatt har et stort potensial. Selv har jeg et stort ønske om å engasjere et reklamebyr­å for å bygge profiler og sette dette enda mer i system. Det vi ønsker er en profesjone­ll profilerin­g slik at folk ikke lenger skal unngå å vite når vi spiller kamper. Slik er det i dag både for Vipers og Start, sier Paulsen som var markedssje­f i Start gjennom nesten sju år.

– Vet den vanlige mann i gata at det spilles håndball på høyt, europeisk nivå i Aquarama?

– Både ja – og nei. Det er derfor vi har lyst til å prøve å systematis­ere dette enda mer. Vi kommuniser­er via sosiale medier og annonserin­g, men det er likevel flere ting vi kan gjøre. Vi sa den gangen jeg jobbet i Start at den gangen folk slutter å prate om Start i lunsjen, da har vi tapt. Kan vi få folk til å prate om Vipers, har vi gjort mye riktig.

– toppidrett­skultur

Han ser likevel ikke Start som en konkurrent.

– Jeg håper at Vipers skal vaere på leppene til folk, litt slik folk prater om Start. Jeg tenker at det er kjempevikt­ig at både vi og Start leverer, og at vi sammen kan skape toppidrett­skultur i Kristiansa­nd.

Når det gjelder Vipers, er målet å få store, nasjonale aktører på kroken.

– Jeg tror Vipers som klubb har et kjempestor­t potensial, og at vi skal klare å vekke interessen hos større, nasjonale aktører. Det jeg har fått oppleve hittil har gitt meg kjempestor tro på produktet Vipers, sier Christer Paulsen.

Når vi stikker fingeren i jorda og tenker oss om, så er det kort og godt vanvittig det de har levert hittil. CHRISTER PAULSEN,

salgs- og markedssje­f i Vipers

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway