Fædrelandsvennen

Kritisk få søkere

- TORBJØRN WITZØE

Det er bare 29 søkere til Sirdal videregåen­de fra Vest-agder og grenseavta­lekommunen­e i øst og vest fra kommende skoleår.

– Jeg er ganske sikkert på vi fra skolestart til høsten vil få over 50 elever på de tre klassetrin­nene, men det er klart vi burde hatt flere, sier rektor Johan Vesteraas ved Sirdal videregåen­de skole.

Den videregåen­de skolen på Tonstad har for innevaeren­de skoleår 60 elever fordelt på tre klassetrin­n. Dersom de offisielle søkertalle­ne skulle legges til grunn, vil elevtallet bli halvert.

Fylkesutda­nningssjef Arly Hauge sier at dersom også søkere fra andre deler av landet regnes med, vil antall elever ved skolen kunne bli 52 og ikke 29, men slike søkere tas ikke med i de offisielle søkertalle­ne til noen skoler.

FORESLÅS OPPRETTHOL­DT

Det lave søkertalle­t ville normalt ha ført til at det ikke ble opprettet en vg1-klasse. Siden en nedleggels­e ville truet skolens eksistens, foreslår likevel utdannings­avdelingen i fylkeskomm­unen overfor hovedutval­g for kultur og utdanning at tilbudet oppretthol­des.

Programfag­et som tilbys ved Sirdal videregåen­de skolen er idrettsfag. Det har spesielt vaert mange elever som har drevet med skiskyting eller langrenn. Fra høsten 2018 tilbyr skolen også toppidrett innen rifleskyti­ng.

Få AKTIVE 16-ÅRINGER

– En av årsakene til det lave søkertalle­t er at det i år er uvanlig få aktive langrenns- og skiskytter­e i 16-årsklassen i både Agder og Rogaland. Det er imidlertid vesentlig flere 15-åringer som deltar i kretsmeste­rskap i disse idrettsgre­nene, så neste år ser utsiktene mye lysere ut. Ellers har skolen fått økt konkurrans­e som følge av nye anlegg for rulleski i blant annet Sandnes og satsing på kretsnivå der, sier Johan Vesteraas.

Skolen setter nå inn flere støt for å bedre rekrutteri­ngen i årene som kommer.

Sirdal videregåen­de ble etablert som egen selvstendi­g skole høsten 1987. I dag har skolen 20 ansatte som utgjør 12 årsverk.

Skolen håper ellers på positiv effekt av at tidligere landslagst­rener Roger Grubben er tilbake i Sirdal ski.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway