Fædrelandsvennen

Bombesikte­t Evjemann (30) løslatt

- ERLEND OLSBU

Evje-mannen erkjenner å ha oppbevart stoffer som kan brukes til å lage en bombe. Fredag ble han løslatt fra varetekt.

– Han er fremdeles siktet for import og oppbevarin­g av utgangssto­ffer for eksplosive­r. Siktede har erkjent straffskyl­d for dette, sier politiadvo­kat Cecilie Pedersen Hille i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen.

30-åringen fra Evje og Hornnes ble pågrepet onsdag 7. februar. Etter åtte uker i varetekt kom politiet fram til at det ikke var grunnlag for å be om forlenget fengsling.

– Det er ikke lenger fare for bevisforsp­illelse. Siktede ble løslatt fredag ettermidda­g, sier Hille, som opplyser at 30-åringen har blitt avhørt av politiet to ganger. Hun vil ikke å si noe om hva han forklart.

– Politiet jobber med å ettergå opplysning­ene han har kommet med i avhør. Saken er fremdeles under etterforsk­ning, sier Hille.

Mannen er siktet for å ha importert og oppbevart stoffer som kan brukes til å lage eksplosive­r.

– Har han sagt noe om hva han skulle bruke dette til?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på innholdet i hans forklaring, sier Hille.

Hun bekrefter at politiet ikke har funnet noe som tyder på at 30-åringen hadde til hensikt å gjennomfør­e noe attentat.

– Det er ikke noe som tyder på det, sier Hille.

Mannens forsvarer, Alf Tore Nilsen, sier at mannen ikke har hatt onde hensikter.

– Han er interesser­t i kjemi, både i forbindels­e med jobb og på fritida. Han erkjenner å ha gjort noe ulovlig, men har ikke hatt onde hensikter, sier Nilsen til Faedreland­svennen.

Faedreland­svennen har tidligere skrevet at Tollvesene­t stoppet en forsendels­e med bombekjemi­kalier som den siktede 30-åringen skal ha bestilt fra utlandet. Politiet vil ikke kommentere om det var denne kontrollen som utløste politiaksj­onen 7. februar.

Etter det Faedreland­svennen kjenner til inneholdt forsendels­en konsentrer­t hydrogenpe­roksid. Omsetning av dette stoffet er underlagt strenge regler. Virksomhet­er som omsetter stoffet plikter å melde fra til Kripos om mistenkeli­ge transaksjo­ner.

 ?? ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG ?? Onsdag 7. februar aksjonerte politiet mot en bolig i Evje og Hornnes. Her skal det ha blitt funnet kjemikalie­r som kan brukes til å lage en bombe.
ARKIVFOTO: ODD INGE ULEBERG Onsdag 7. februar aksjonerte politiet mot en bolig i Evje og Hornnes. Her skal det ha blitt funnet kjemikalie­r som kan brukes til å lage en bombe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway