Fædrelandsvennen

54-åring alvorlig skadet etter at cabincruis­er sank

- TEKST: ROALD ANKERSEN roald.ankersen@fvn.no TEKST: eivind.kristensen@fvn.no

Fire kristiansa­ndere måtte redde seg i land da cabincruis­eren de var ombord i gikk på et skjaer utenfor Florø natt til lørdag.

En av dem, en 54-åring, er alvorlig skadet, opplyser Haukeland universite­tssjukehus i Bergen søndag kveld. Faedreland­svennen fikk ikke en oppdatert status på mannens tilstand mandag.

Klokken 01.46 natt til lørdag fikk politiet melding om at en båt hadde gått på skjaer ved Måsnesholm­en like ved Atløy i Askvoll kommune. Om bord i en 39 fots cabincruis­er var det fire menn, alle hjemmehøre­nde i Kristiansa­nd. De hadde vaert i Molde og kjøpt båten.

På vei hjem til Sørlandet opplevde de noen dramatiske minutter i mørket i vestlandss­kjaergårde­n.

Avisen Firda skriver at båten var på vei fra Molde til Sørlandet. Dette bekrefter også operasjons­leder Dag Olav Saetre i Vest politidist­rikt overfor Faedreland­svennen.

– Båten skulle til Kristiansa­nd, og alle de fire ombord bor i Kristiansa­nd, sier Saetre.

To av dem er i 50-årene, de andre er i 20- og 30-årene.

HODESKADER

De fire personene i båten kom seg opp på en holme og ble deretter hentet til land med redningshe­likopter.

Det var Kystradio Sør som plukka opp mayday-signal frå den 39 fot store båten etter at den var gått på grunn. Hovedredni­ngssentral­en på Sola sende ut redningshe­likopter frå Florø og redningssk­øyta Halfdan Grieg frå Måløy.

Mannskap på redningssk­øyta opplyser til Faedreland­svennen at båten var sunket da de kom frem og personene var allerede reddet av helikopter­et.

54-åringen som ble alvorlig skadet, slo hodet da båten traff skjaeret. Han ble først kjørt i ambulanse til Førde sentralsju­kehus, men er nå overflytte­t til sykehuset i Bergen. De øvrige ombord kom uskadet fra det.

SANK

Det er ikke mistanke om promillekj­øring. Klokken 04.18 meldte politiet på stedet at båten hadde sunket.

– Båten begynte å ta inn vann umiddelbar­t, så det var lite å gjøre med den, sier vakthavend­e redningsle­der Eirik Walle ved Hovedredni­ngssentral­en.

Lørdag kveld opplyste politiet at saken vil bli etterforsk­et videre av Sunnfjord lensmannsd­istrikt mandag.

 ?? FOTO: NTB / SCANPIX ?? En mann fra Kristiansa­nd ligger alvorlig skadd på Haukeland universite­tssjukehus etter en båtulykke natt til lørdag.
FOTO: NTB / SCANPIX En mann fra Kristiansa­nd ligger alvorlig skadd på Haukeland universite­tssjukehus etter en båtulykke natt til lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway