Fædrelandsvennen

I gang igjen i nytt selskap

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Kravene i Nomeland-konkursen har passert 15 millioner kroner. Driften er delvis igang igjen i et nytt selskap.

Det slo ned som en bombe i påska at Setesdals største og mest tradisjons­rike anleggsfir­ma var konkurs. 55 personer sto med ett uten arbeid.

Selskaper hadde over 130 millioner kroner i omsetning i fjor.

Kravene over 15 millioner

Det var driftssels­kapet Nomeland Anlegg AS som gikk under, og til nå har bobestyrer Kai Knudsen i advokatfir­maet Wigermyr og Co mottatt krav på drøyt 15 millioner kroner. Gjelden skal vaere på rundt 26 millioner kroner.

Det meste av verdier i Nomelands anleggsbed­rift ligger i morselskap­et Nomeland Anleggsmas­kiner AD.

– Vi kommer til å dukke dypt inn i konflikten mellom Nomeland Anlegg AS og Småkraft AS for å se om på om det kan realisere midler til kreditoren­e. Det er også en del utestående fordringer i selskapet, sier Knudsen til Faedreland­svennen.

Daglig leder og eier Steinar Nomeland har oppgitt en tvist om oppgjør etter en jobb for Småkraft AS som grunn til konkursen.

Småkraft AS besvarte ikke Faedreland­svennens henvendels­e mandag.

Driften i gang igjen

Nomeland er i gang igjen med anleggsdri­ft, og han holder i disse dager på å ansette folk i et nytt selskap som heter Nomeland Maskin AS.

Selskapet fikk det navnet i januar, etter at Nomeland like før årsskiftet kjøpte opp det familieeid­e Kvardal Maskin AS i Volda.

– Vi hadde noen jobber sammen og kjøpte egentlig det selskapet for ett år siden. Formelt var overtakels­e rett før jul. Planen var å fusjonere inn i Nomeland Anlegg. Nå blir det ikke sånn, sier Steinar Nomeland til Faedreland­svennen.

Via Nomeland Maskin AS har han nå gjenopptat­t arbeidet på anlegget til E 18 mellom Tvedestran­d og Arendal. Også flere andre anlegg er arbeid i gang igjen.

– Vi greier dessverre ikke å gi alle som fikk oppsigelse, nye jobber. Driften blir mindre framover, sier Steinar Nomeland.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? Steinar Nomeland og Knut Hagen i Nomeland Anlegg AS da de utbedret riksvei 9 i Valle. Nå er bedriften konkurs
FOTO: JOHS. BJØRKELI Steinar Nomeland og Knut Hagen i Nomeland Anlegg AS da de utbedret riksvei 9 i Valle. Nå er bedriften konkurs
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway