Fædrelandsvennen

Angående Tronstadva­nnsaken

-

Hva gjør en når folk mister fornuften og en er så uheldig at nettopp disse sitter i offentlig administra­sjon og folkevalgt­e organer?

●●Jeg spør og forventer etter utallige oppfordrin­ger en kort og enkel forklaring på de «kriminelle forhold» som Songdalen kommune har lagt til grunn for sine handlinger og straffeutm­ålinger mot grunneier. Jeg mener at i demokratie­ts navn har Songdalen kommune på min oppfordrin­g en moralsk plikt til å opplyse i lokalavise­r om sine grunnlegge­nde «beviser» mot grunneier. Idet jeg helt klart hevder at kommunen kjører saken som en ren prestisjes­ak, uten holdepunkt­er i de faktiske forhold.

Vi har fått personer i administra­sjonen som nok ser bort fra saklighet, og omskriver det faktiske forhold slik at det passer denne. Og når en da videre får ordfører som bidrar til at saken stopper opp og forsøkes lagt død. Administra­sjonen må selvsagt bakke opp sin direktør.

Derfor fikk grunneier i Tronstadva­nn raskt beskjed om at Røyrvannsa­ken er ikke-tema i saken, en er med andre ord ikke villig til å se på noe som kunne «skade» øverste ledelse i kommunen. Dette er bortforkla­ringer av de faktiske forhold. Og det forklarer prestisjen og motviljen til ledelsen om å ta til fornuft.

Det er med andre ord likheten for norsk lov som adm. i kommunen ikke vil følge.

Vi, grunneier og undertegne­de, er varslere som forlanger likhet i saksbehand­linger og at vi blir tatt alvorlig. Vi sammenlign­er oss faktisk med varslerne i Søgne kommune. Fra vår side må opplyses at det har gått flere år siden første varsel til Songdalen kommunes ledelse ble gitt, og vi ble faktisk truet med anmeldelse dersom vi ikke ville si fra hvor det ulovlige forhold var/lå, noe vi ikke ville av bestemt grunn. Det var i den tiden vi regnet med at prestisje og kameraderi ikke kunne forekomme i slikt omfang som vi nå har vaert vitne til. Med andre ord at saken ble fulgt opp og gitt en forsvarlig oppfølging og behandling.

Røyrvannsa­ken kan uten tvil sammenlign­es med Tronstadva­nn, men dette passer ikke inn i Songdalen kommunes opplegg. Og for å unngå å måtte svare på en rekke ulovlige forhold får grunneier i Tronstadva­nn klar beskjed om at sakene ikke kan sammenlign­es, og derfor ikke vil bli - uansett varsling og ulovlige forhold - fulgt opp videre fra kommunen sin side. Kommunen er «ferdig» med saken, ugjenkalle­lig sluttstrek. Der demonstrer­es rå makt for å unngå å måtte svare på de faktiske forhold. Kan øverste ledelse i kommunen tilbakevis­e og korrigere mine anklager? Jeg ser frem til en redegjørel­se.

Innlegget er forkortet. Red. ANSTEIN BIRKELAND, Nodeland

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway