Fædrelandsvennen

Talenekt i Nord-rogaland 1. mai gjør Hadia Tajik ettertrakt­et

- NTB

Ap-nestleder Hadia Tajik er uønsket som taler under 1. mai-arrangemen­tet i Haugesund og Sauda. Nå strømmer det på med nye henvendels­er.

Hun skulle etter planen holde 1. mai-tale i Haugesund og Sauda, men et flertall i styret i Nord-rogaland LO sa mandag at hun ikke får komme, melder VG.

Hadia Tajik kommentert­e saken slik på Twitter: «Eg er visst ledig på 1. mai :-)

Vil du ha besøk på denne flotte dagen for arbeiderrø­yrsla?». Tilbakemel­dingene lot ikke vente på seg, ifølge Ap-nestledere­ns rådgiver Edina Ringdal.

– De siste to timene har vi fått inn over 50 nye invitasjon­er fra LO- og Ap-folk over hele landet, som gjerne vil ha Hadia som taler 1. mai. Vi tar en beslutning en av de naermeste dagene om hvor hun drar til slutt, sier Ringdal til NTB.

Bakgrunnen for talenekten er den omstridte Acer-saken, bekrefter styreleder Geir Allan Stava i Nord-rogaland LO overfor VG. Han håper beslutning­en blir omgjort av årsmøtet 23. april, men innen den tid kan altså Tajik allerede ha akseptert en annen invitasjon.

– Det kom opp et forslag om at man ikke ønsket noen fra ledelsen i Ap som taler, på grunn av behandling­en av Acer-saken. Ved voteringen ble det 5–2 mot at hun skulle få tale, sier Stava, som selv er Sv-er.

De fem som stemte mot at Tajik skulle tale, har alle bakgrunn fra Arbeiderpa­rtiet, mens hun fikk støtte fra de to med tilknytnin­g til SV.

Arbeiderpa­rtiets endelige oversikt over hvor partiledel­sen skal tale 1. mai er foreløpig ikke klar, men fra før er det kjent at tidligere nestleder Trond Giske skal tale i Verdal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway