Fædrelandsvennen

Bryr seg ikke om Frps Hunsøya-vedtak

- KJETIL NYGAARD

I oktober vedtok årsmøtet i Vennesla Frp å gå mot posehandel på Hunsøya. Det bryr ikke kommunesty­regruppa seg om.

– Det er helt uinteressa­nt og revnende likegyldig. Jeg har fått stemmer på bakgrunn av et valgprogra­m, og det føler jeg meg forpliktet til å gjennomfør­e, sier Aleksander Etsy Jensen (Frp) til Faedreland­svennen.

Det var i oktober at årsmøtet i Vennesla Frp noe overrasken­de vedtok i et kulepunkt at det kun skal tillates storhandel på Hunsøya, og at all posehandel skal skje i sentrum.

– Det var en lang debatt med mye uenighet på årsmøtet, men til slutt gikk et lite flertall for denne løsningen, sier Andreas Ingebretse­n (18), leder av Fremskritt­spartiets lokallag i bygda.

KOMMUNESTY­REGRUPPA

Ingebretse­n ble på det samme årsmøtet valgt til en av landets yngste lokale partileder­e. Det var ikke mer enn 10–12 fremmøtte av Vennesla Frps cirka 60 medlemmer på årsmøtet.

– Til slutt blir det uansett opp til kommunesty­regruppa vår å avgjøre hva de ønsker å stemme for. Jeg forventer at de setter valgprogra­mmet vårt foran dette årsmøtets råd. Frps prinsipp er at vi skal legge tilrette, og så må private investorer og gründere selv vurdere hva det er marked for, sier han.

– DYPT UENIG

Etsy Jensen, som represente­rer partiet i formannska­pet, sier at kommunesty­regruppa er helt samstemte om å tillate posehandel på Hunsøya, og at det ikke skal vaere noen krav til areal på butikkene i et eventuelt kjøpesente­r.

– Vi skal vurdere alle råd som kommer fra det lokale partiet, men jeg forholder meg til programmet vårt, og er dypt uenig med dette årsmøtets vedtak.

Selv deltok han ikke på årsmøtet på grunn av en jobbreise.

– Hadde jeg vaert der og kunne argumenter­t for mitt synspunkt, er jeg ikke sikker på om dette vedtaket hadde blitt fattet, forteller han.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway