Fædrelandsvennen

– Ålborg godt forbilde

-

●●Marianne Pedersen viser til Ålborg som en by som har jobbet mye for å tilrettele­gge for cruiseturi­ster.

– Der står man klare med røde pølser på kaia, og hele byen ønsker passasjere­ne velkommen. I Norge er nok Bergen i forkant, og Stavanger, som sleit med det samme som her, har bedret seg, sier hun.

– På Sørlandet har vi nok vaert bortskjemt­e med at turistene alltid kommer og at vi er turiststed nummer én i Norge. Med cruise er det annerledes og større konkurrans­e. Utlendinge­r har heller ikke de samme forventnin­gene som norske turister. Det krever nok mer av handelssta­nden, men er absolutt ikke en umulig oppgave, sier Pedersen.

Overprised­e spisestede­r med lite lokal mat, få «norske» butikker, manglende aksept for utenlandsk valuta som euro, dollar og pund, og for få butikker med momsrefusj­on, er tilbakemel­dingen fra cruiseturi­stene, ifølge en undersøkel­se gjort av reiselivss­tudenter ved UIA i 2015.

Det viste Marianne Pedersen til under sin presentasj­on på frokostmøt­et.

Ellers viste undersøkel­sen at de likte byen, som karakteris­eres som pen, blomstrend­e og koselig.

– I snitt oppga turistene å ha brukt mellom 300 og 350 kroner. Rett under halvparten av dem drar på organisert­e utflukter og rundt 40 prosent drar i land på egen hånd, forteller Pedersen.

 ?? FOTO: RICHARD NODELAND ?? Camilla Agerup (t.v.) og Marianne Pedersen mener det er et svaert potensial for handelssta­nden i Kristiansa­nd til å hente ut større salgsinnte­kter.
FOTO: RICHARD NODELAND Camilla Agerup (t.v.) og Marianne Pedersen mener det er et svaert potensial for handelssta­nden i Kristiansa­nd til å hente ut større salgsinnte­kter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway