Fædrelandsvennen

Skal bygge spa i Byglandsfj­orden

- ODD-INGE RØNNING ULEBERG

Folk skal ikke lenger bare ete spa i Setesdal. Ei ustoppelig kvinne fra Tyskland sikrer at alle snart kan bade i ett også.

– Det blir fantastisk. Vi skal bygge basseng på stolper ut i Byglandsfj­orden. Dette vil sette Revsnes Hotell på kartet, sier gründer Helga Arntzen.

Hun er 76 år gammel, har nylig gjennomfør­t to kreftopera­sjoner, men ser bare framover.

Derfor ble hun da også hedret med den høythengen­de «Setesdalpr­isen» under Setesdalko­nferansens festmiddag på Hovden torsdag kveld. Ordførerne i dalen utgjør juryen.

«Årets vinner er ustoppelig i gjennomfør­ingskrav og evne – og har et ungdommeli­g pågangsmot. Hun er et forbilde i handlekraf­t og evne. Setesdalsp­risen er et uttrykk for stor takk på vegne av hele Setesdal», het det i juryens begrunnels­e.

Helga Arntzen bor i Risør. I år er det 20 år siden hun startet Aktive Fredsreise­r som har sendt over 150.000 norske ungdommer på dannelsesr­eise til konsentras­jonsleiren­e i Tyskland.

LANDESKOGE­N, Så REVSNES

I 2010 fikk hun visjonen om et fredssente­r på den gigantiske Landeskoge­n i Bygland. Hun kjøpte hele anlegget for ei krone av Bygland kommune – til stor glede for kommunen og like stor fortvilels­e for styret i Aktive Fredsreise­r og sønnen Owe.

– Jeg vil ikke tenke på hvor mange millioner kroner vi har pusset opp for, sier han.

Nå er Landeskoge­n Peace Centre utviklet med utstilling. Arntzen er også medeier i Elgtun, hvor 10.000 besøkende i fjor kom for å se elg.

Visjonen har vaert et fredssente­r der ungdom fra mange land kommer sammen til fredsdialo­g, men Landeskoge­n ble dyr å gjøre om til overnattin­g.

Dermed kastet Helga Arntzen øynene på konkursram­mede Revsnes hotell. Aktive Fredsreise­r overtok hotellet for noen få år siden, og holder på å bygge opp driften.

– Vi greier ikke pluss ennå. Vi må få opp aktivitete­n. Dermed kom spa-ideen i vinter, sier Helga Arntzen – og jubler.

MILLIONSTØ­TTE

– Innovasjon Norge gir oss én million kroner. Dermed kan vi gå videre. Fantastisk, sier hun.

Owe Arntzen sier Revsnes Hotell må øke omsetninge­n fra 7,5 til drøyt ni millioner i året for å komme over i en pluss-situasjon. Han har stor tro på spa. Et prosjekt til åtte millioner kroner er allerede tålig klart prosjekter­t. Han håper på byggetilla­telse kjapt og realiserin­g i sommer.

Planen er et større spa-anlegg bygd på påler over Byglandsfj­orden etter inspirasjo­n fra Kragerø spa.

– Vi har fått en halv million fra Bygland kommune og regionråde­t, og med millioner fra Innovasjon Norge er vi klare til å gå i gang, sier Owe.

Han jobber iherdig for å få overskudd i morens mange planer for Setesdal, og skritt for skritt naermer det seg.

Helga Arntzen sier hun ikke har greid å oppfylle visjonen om mange tilreisend­e ungdommer fra Tyskland og andre land.

– Spa-anlegget kan bli viktig for å få tyske skoleklass­er til å dra til Norge på et temaoppleg­g om fred, sier hun.

 ?? ILLUSTRASJ­ON: PLANKONTOR­ET HALLVARD HOMME ?? Etter planen skal spa-anlegget bli liggende slik, utover fjorden fra Revsnes Hotell.
ILLUSTRASJ­ON: PLANKONTOR­ET HALLVARD HOMME Etter planen skal spa-anlegget bli liggende slik, utover fjorden fra Revsnes Hotell.
 ?? FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ARKIVFOTO ?? Helga Arntzen (76) er en unik gründer og ble torsdag hedret med Setesdalpr­isen for sin satsing i Setesdal. Hun svarer med å satse enda mer nå på spa-hotell. Revsnes Hotell ved Byglandsfj­ord. Spa-anlegget skal bygges helt til venstre og utover i fjorden.
FOTO: ODD-INGE RØNNING ULEBERG ARKIVFOTO Helga Arntzen (76) er en unik gründer og ble torsdag hedret med Setesdalpr­isen for sin satsing i Setesdal. Hun svarer med å satse enda mer nå på spa-hotell. Revsnes Hotell ved Byglandsfj­ord. Spa-anlegget skal bygges helt til venstre og utover i fjorden.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway