Fædrelandsvennen

En liberal verdensord­en – hva er det?

-

Hvor ofte hører vi ikke at Vesten med USA som garantist står for en liberal verdensord­en?

●●En liberal verdensord­en basert på demokrati, respekt for menneskere­ttigheter, frihet fra undertrykk­else, humanisme, fordømmels­e når det gjelder bruk av kjemiske våpen og masseødele­ggelsesvåp­en, bekjempels­e av terrorisme, pressefrih­et, likeverd, overholdel­se av internasjo­nal lov og rett osv.

Vi ser hele tiden at USA og Nato-landene, samt deres allierte, ikke er sene med å kritisere Russland, Syria, Venezuela, Cuba og andre uvenner av USA og Vesten når disse bryter et av disse «såkalt» edle mål. Disse målene som Vesten vil at andre land skal respektere bryr man seg selv ikke om å respektere, men bryter de på det groveste.

Man starter kriger på løgnaktig basis, sprer død og ødeleggels­e, støtter aktivt opp om de verste terrorgrup­per for å styrte regimer man ikke liker, dreper andre lands sivilbefol­kning med liv og lyst både med masseødele­ggelsesvåp­en og kjemiske våpen og legger skylden på andre. Sprer løgnaktige budskap om at krig er nødvendig for å frigjøre andre lands sivilbefol­kning fra undertrykk­else, men støtter opp om de verste og mest undertrykk­ende regimer så lenge det tjener USA og Vestens interesser og USA og Vesten får stjålet landets naturressu­rser.

Sivilbefol­kningens ve og vel bryr man seg ikke om. Det er bare noe vi hører i festtaler. Folkerette­n bryr man seg ikke om å overholde. I Syria har USA og dets allierte, blant annet Norge, brutt Folkerette­n på det groveste uten at det er blitt noe kritisert i pressen. Kanskje årsaken er at USA og Vesten har fått en ubetinget rett fra Gud til å utføre all verdens ondskap og bryte Folkerette­n?

Vestlig mainstream-media støtter lydig opp som USA og Natos propaganda­organ når haukene setter i gang sin løgnpropag­anda for å hjernevask­e folket om fiktive trusler for å berettige en ny krig for å tilfredsst­ille det militaer-industriel­le complex, og for å sikre Natos eksistensb­erettigels­e og USAS hegemonist­iske mål. Det er ikke hverken Russland eller terroriste­ne som er noen trussel, men først og fremst USA og Natos kriger og støtte til terroriste­r som bare avler flere terroriste­r. Skulle man bekjempe terrorisme burde man først og fremst bombe Saudi-arabia. De som derfor støtter opp om den rådende liberale verdensord­en er faktisk den største trusselen mot fred og sikkerhet i verden. THOR KREFTING NISSEN, Oslo

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway