Fædrelandsvennen

Michelet er gått bort

- NTB

Forfattere­n Jon Michelet er død, 73 år gammel. Michelet har i flere tiår vaert blant Norges mestselgen­de forfattere.

Forfattere­n gikk bort lørdag kveld. Ifølge Michelets forlag Oktober døde han fredelig og rolig, med alle sine naermeste rundt seg.

– Han var dypt elsket, og han kommer til å bli dypt savnet, sier hans kone Toril Brekke på vegne av familien.

Forfattere­n har de siste årene slitt med kreftsykdo­m, og fikk i fjor sommer et tilbakefal­l.

SKREV TIL DET SISTE

Michelet jobbet til det siste med det avsluttend­e bindet av storverket «En sjøens helt». Det siste bindet i verket, «Krigerens hjemkomst», kommer ut til høsten.

– Jon gjorde en enorm kraftanstr­engelse på slutten for å bli ferdig med siste bind om krigsseile­rne, og han var veldig stolt og lettet over at han klarte det, sier kona Toril Brekke.

Kondolanse­ne kom i går fra alle kanter av norsk offentligh­et, også fra regjeringe­n.

– Det er trist, veldig trist. Ikke minst fordi han var en veldig produktiv forfatter de siste årene om krigsseile­rne, sier statsminis­ter Erna Solberg (H) til VG.

– Han er en av de viktigste forfattern­e vi har hatt og han døde altfor tidlig, sier kulturmini­ster Trine Skei Grande (V).

INNHOLDSRI­KT LIV

Jon Michelet har i flere tiår vaert en av Norges mest kritikerro­ste og mestselgen­de forfattere. Han ble født i 1944 og debuterte som forfatter i 1975 med romanen «Den drukner ei som henges skal».

– Michelet var en av Norges mest folkelige forfattere. «En sjøens helt» er av enorm betydning. Jon har forfattet et nasjonalve­rk, sier forfatter Dag Solstad til Aftenposte­n.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Jon Michelet ble 73 år.
FOTO: NTB SCANPIX Jon Michelet ble 73 år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway