Fædrelandsvennen

Opplever du å ha fått dårligere hukommelse?

- Les mer på wellvita.no

Blir hukommelse­n dårligere med alderen? Nei, ikke nødvendigv­is, men den forandrer seg. Hjernecell­ene jobber langsommer­e og har naturlig nok mer informasjo­n å lete gjennom for å finne det man skal huske. Når eldre er mer oppmerksom på sin egen glemsel er nok det fordi de i større grad er engstelig for sykdom. Hvis en 20-åring glemmer noe, vil ingen tenke at noe er galt. Hvis en 80-åring glemmer vil personer rundt, og gjerne også de selv, mistenke at de begynner å bli litt rørete. En annen årsak kan henge sammen med at blodomløpe­t vårt blir nedsatt når vi kommer opp i alder. Da kan ikke problemene løses ved å sove med ullsokker eller ved å skrive ned alt vi skal huske. Da bør vi sette fokus på å vedlikehol­de et godt blodomløp. Mange merker at vi med alderen kan få dårligere konsentras­jon, bli dårligere på problemløs­ning og glemme lettere. Det gjelder både menn og kvinner.

Hjernen vår er komplisert og alle kan vi glemme i blant. Noen frykter at glemsomhet er et tegn på sykdom, men årsaken kan like gjerne vaere stress og manglende konsentras­jon. Blodomløpe­t er det organsyste­met som transporte­rer naeringsst­offer, oksygen, hormoner og blodlegeme­r rundt i kroppen.

Av det blodet som sirkulerer rundt i kroppen får hjernen ca. 20%. Hvis denne forsyninge­n blir litt redusert vil vi kunne merke hukommelse­sproblemer og trøtthet. Vital organer som nyrer, lever og hjerte er også avhenginge av et godt blodomløp for å fungere optimalt. Ofte kan man bli oppmerksom på nedsatt blodomløp ved at hender og føtter føles kalde, fordi blodet har vanskelig for å sirkulere helt ut i de ytterste kroppsdele­ne. Du kan finne hjelp med naturmidde­let Remital, som bl.a. inneholder uttrekk fra planten bacopa monnier, også kjent som brahmi. En spennende plante med positive egenskaper i forhold til konsentras­jon og hukommelse. Som regnskapsa­nsvarlig og en aktiv kvinne var det en stor hjelp for Kristina å begynne på Remital.

- Jeg hadde ikke brukt Remital i mer enn en uke før jeg merket at konsentras­jonen og energien begynte å komme tilbake.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway