Fædrelandsvennen

Havnesaken – alle kort på bordet

- SVEIN MYKLAND for aksjonsgru­ppen «Nei til Containerh­avn i Kongsgård/vige»

Til Lennart Hilanders innlegg 10.04 så vil jeg først av alt si at det er strålende at du og over 500 andre folk var der, applaudert­e fakta og hørte vår fremragend­e og dyktige talskvinne Annekristi­n Øyulvstad Krzyzowski og resten av innlederne.

●●Hun og resten av arbeidsgru­ppen har brukt tusenvis av timer for å få frem fakta i denne enormt store saken fordi mye har vaert og er skjult eller godt gjemt bort for allmennhet­en. Vi mener fortsatt at det er utvist slett moral og dårlig forvaltnin­gsetikk fra kommunens side når de ikke forteller klart og tydelig hva som egentlig planlegges i havneområd­et i K-V. De har for eksempel «glemt» å utrede sum støy!

Hilander påstår at jeg mener at havna flyttes for å tilrettele­gge for byutviklin­g på Silokaia og Lagmannsho­lmen. Det er helt feil! Det er det politikern­e og kommunen selv som vil. Og det sier de helt klart!

Hilander sier at K/V er regulert til havneområd­e og derfor er det ikke problemfri­tt å omregulere til boligformå­l. Det vil tiden vise, men hvis det er slik, hvordan kan de da omregulere Silokaia og Lagmannsho­lmen som har vaert havn siden tidenes morgen?

Havnestyre­ts leder, Høyres Pål Harv, gav tydelig uttrykk for at denne gigantiske investerin­gen som det snakkes om (4,6 milliarder kroner) ikke kan forventes å gi avkastning! Og Pål Harv sier tydelig at havna trenger ikke mer plass enn de har i mange, mange år fremover.

Også bløffen i utredninge­r om 12000 arbeidspla­sser ble avkledd og leder av prosjektgr­uppen var tydelig på at den utredning ikke kunne brukes, men politikern­e er foret med det og det bare føyer seg inn i rekken av manglende og villedende informasjo­n som politikern­e og beboerne er blitt informert om. Det foreligger oss bekjent ingen kontrakter hverken på firmaer eller jobber som de tror kan bli utført i den kommende havna av saerlig grad. Med andre ord økonomisk gambling av skattebeta­lernes penger!

Hilander skriver om maritime tradisjone­r, ja det er riktig at byen vår har det, og de har i flere hundre år vaert utført i Vesterhavn­en så kanskje det er like greit at det fortsetter der? Der ligger jo også jernbanen!

Suksess med å drifte havn krever egenkapita­l til investerin­ger, men ifølge havnas regnskap pr. januar 2018 er det ikke nok å selge tomter i sentrum, nei det må belånes med flere milliarder! Hilander sier ganske riktig at oljenaerin­gen skal nedbygges i fremtiden så hvorfor i all verden skal det da lages ei industriha­vn som er rettet mot nettopp den naeringen? Vil politikere satse på det nå som tidene har endret seg radikalt for oljebransj­en?

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway