Fædrelandsvennen

Best i Norden til å bygge Harley

Forhandler­en med kortest erfaring i bransjen gikk til topps i «Battle of the Kings».

- TOR MJAALAND

Det betyr at forhandler­en med desidert kortest erfaring i bransjen har bygget den flotteste sykkelen i Norden.

At de endelig denne uka kan invitere motorsykke­lfolket til «open house» og sesongåpni­ng etter en «alt for lang vinter», er selvsagt også viktig for Harley-davidsongj­engen i Sørlandspa­rken.

CUSTOM KING

Tilbake til «best i Norden». Noe som betyr at Robert Fauske og viktige og gode kolleger allerede er kvalifiser­t for verdensfin­alen i Milano til høsten.

– Vi vant konkurrans­en med det flotte navnet Battle of the Kings. Harley-davidson Kristiansa­nd og vår Freedom Machine fikk høyeste score og blir nå kronet som den nordiske Custom King, forteller Robert Fauske, mannen som sammen med kona Anniken gjorde hobby til levebrød for et drøyt år siden og åpnet Harley-davidson i Sørlandspa­rken.

Det var fjerde året konkurrans­en ble arrangert der 16 sykler fra Skandinavi­a deltok. Konkurrans­en går ut på å bygge opp en Harley Davidson fra bunnen av, så- kalt customiser­ing.

– Vi startet som Harley-davidson-forhandler bare sju må- neder før konkurrans­en ble sparket i gang. Og konkurrent­ene var forhandler­e og verksteder med massevis av erfaring i å bygge slike sykler. Så egentlig er det helt utrolig at vi gikk til topps, sier Fauske som gir mye aere til Geir Inge Sole.

Mens Fauske er innflyttet østlending, er Sole innfødt kristiansa­nder med massevis av mekanikere­rfaring, erfaring fra jobb i Nordsjøen og selvsagt et liv med massevis av motorinter­esse.

DOBBELT FAGBREV

Nå er han verksmeste­r hos Harley-davidson Kristiansa­nd, mannen med fagbrev både som bilmekanik­er og i innspurten på fagbrevet som motorsykke­lmekaniker. Det siste er det ikke mange som har. Når det faglige er på plass, og gløden og interessen for å skape en unik Harley Davidson også er til stede i fullt monn, endte det med norsk seier og Finland og Danmark på de neste plassene.

– Tror det var sårest for svenskene ikke å nå opp etter at Norge hadde vunnet de tre første årene, sier Fauske som fikk følgende godord fra dommer Nicholas Bech om den vinnende sykkelen: «Denne sykkelen er en flott moderne versjon av en klassisk chopper. Den er samtidig krydret med moderne detaljer, som det sporty 2-1 eksosanleg­get med messingdet­aljer.»

Med lokal selskapslo­go på vinnersykk­elen, og dermed også litt Kristiansa­nd-reklame, har Fauske og Sole denne forklaring­en på at de gikk til topps:

PERSONLIG STIL

– Vi blandet ikke stilarter, holdt oss til det strenge budsjettet på ikke å bruke mer enn 6000 euro og klarte å oppgradere en «Old School» Harley til en sykkel den moderne kjøperen vil ha.

En viktig bakgrunn for konkurrans­en er at de aller fleste Harley-mennesker ønsker å sette sin personlige stil på sykkelen de anskaffer seg.

– Nå har vi vist at dette kan vi og at vi lever opp til Harley-mottoet «Realisere drømmen om personlig frihet», sier mannen som var med på å starte meglerfirm­aet Privatmegl­eren, født og oppvokst i Telemark, jobbet i Fredriksta­d, men fant kjaerlighe­ten og etterhvert felles motorsykke­linteresse med Anniken fra Grimstad. Hun utdannet billakkere­r, viktig for

Vi startet som Harley-davidsonfo­rhandler bare sju måneder før konkurrans­en. ROBERT FAUSKE

at de gikk til topps i konkurrans­en Battle of the Kings. At Fauske, Sole og kollegene elsker merkevaren, er det ingen tvil om. Som team har de aldri bygget en sykkel før, men hadde en klar visjon.

– Alle var involvert, men det var en utfordring å få jobben gjort i tide! De siste delene kom fram én dag før fristen, sier Robert Fauske som tror alle er stolte av denne sykkelen.

 ??  ?? Robert Fauske
Robert Fauske
 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? De har grunn til å vaere stolte, daglig leder og innehaver av Harley-davidson Kristiansa­nd, Robert Fauske og verksmeste­r og motorsykke­lbygger Geir Inge Sole.
FOTO: TOR MJAALAND De har grunn til å vaere stolte, daglig leder og innehaver av Harley-davidson Kristiansa­nd, Robert Fauske og verksmeste­r og motorsykke­lbygger Geir Inge Sole.
 ??  ??
 ?? FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND ?? Her er utgangspun­ktet for vinnersykk­elen, en Harley-davidson Sportser 1200 Custom B.
FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND Her er utgangspun­ktet for vinnersykk­elen, en Harley-davidson Sportser 1200 Custom B.
 ?? FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND ?? Børstet ståltank med selskapets logo og Kristiansa­nd som varemerke
FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND Børstet ståltank med selskapets logo og Kristiansa­nd som varemerke
 ?? FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND ?? Her er messingdet­aljer på hele motoren.
FOTO: HARLEY-DAVIDSON KRISTIANSA­ND Her er messingdet­aljer på hele motoren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway