Fædrelandsvennen

River hytta og bygger to nye

Forretning­smann og tidligere fotballage­nt Rune Hauge betalte åtte millioner for eiendommen på Borøya i 2002. Nå vil han rive og bygge to nye hytter.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Rune Hauge har sagt mange ganger at han trives på Borøya, så det er ingen signaler om at han ikke vil beholde stedet selv, sier advokat Jakob Bakka.

Han har bistått Hauge i rive- og byggesaken­e overfor Søgne kommune.

BOR I UTLANDET

I 2002 satte fotballage­nt Rune Hauge prisrekord i Søgne-skjaergård­en da han betalte 8,2 millioner kroner for hytta på Borøya i Søgnes skjaergård. Nå skal den rives. Hauge, som er bosatt på øya Guernsey i den engelske kanal, har også søkt om å rive ei hagehytte som ligger ved siden av hovedhytta.

Siden den gang er det solgt flere langt dyrere hytter i Søgnes skjaergård. Et av de mer kjente kjøpene er en hytte på Krossneset som gikk for 11 millioner i 2016, og et annet til 17,5 millioner i 2015.

Rune Hauge (63) har også investert i en landfast eiendom i Søgne. I 2012 ga forretning­smannen ti millioner kroner for en eiendom på Krossneset på Åros.

– Jeg har forstått det slik at han vil gjerne beholde det på land til familien, opplyser advokat Bakka.

HAR LENGE VILLET RIVE

En lang forhistori­e ligger til grunn for Hauges rive- og byggeplane­r på Borøya, forteller Bakka. Også i 2008 ønsket han å rive og bygge nytt, men planene møtte motbør, og ble siden trukket.

– Da Hauge kjøpte eiendommen på Borøya, fulgte det med en fradelt, ubebygd tomt. En forutsetni­ng da kommunen laget Borøya-planen var at allerede fradelte tomter kunne bebygges. Dette ble oversett på tomta til Hauge, og den ble lagt ut som Lnf-område (Landbruks-, natur- og friluftsom­råde, red.anm.), sier Bakka.

Feilen ble oppdaget da Hauge ønsket å fornye bebyggelse­n på eiendommen. Det kom også fram at hagehytta, som ligger ved siden av hovedhytta, var blitt oppført ulovlig av en tidligere eier. Derfor fikk han først ikke tillatelse til gjenoppbyg­ging.

Må JUSTERE EN GRENSE

Etter flere runder med naboer og kommune, er de fleste tillatelse­r nå på plass. Det betyr at Hauge kan rive den grå hovedhytta og oppføre ny.

– Videre er det gitt dispensasj­on for riving av hagehytta, samt oppføring av ny hytte, opplyser saksbehand­ler Anne Marit Tønnesland i Søgne kommune.

Et av vilkårene gitt av kommunen, er en grensejust­ering.

– Så lenge de imøtekomme­r vilkårene som er satt, vil det også bli gitt byggetilla­telse for den tomta, sier Tønnesland.

Bakka sier søknaden om grensejust­ering vil bli sendt inn i løpet av kort tid.

– Jeg regner med at byggetilla­telsen vil bli behandlet som en formalitet, sier Jakob Bakka.

RIK På FOTBALL

Rune Hauge (63) er opprinneli­ge fra Voss i Hordaland. Han er utdannet siviløkono­m og har vaert assistentm­anager i FC Nürnberg og markedssje­f i Bryne Fotballklu­bb. I 1990 ble han fotballage­nt på heltid, og har formidlet en rekke overganger av norske fotballspi­llere til britiske klubber.

I 2005 fikk Hauge og hans selskap 100 millioner kroner i honorar da hans selskap formidlet salget av medieretti­gheter for norsk fotball til TV 2 og Telenor for én milliard kroner.

I 2015 plasserte britiske Daily Mail Hauge på en liste over de 50 mest innflytels­esrike personer i Premier League gjennom historien. Det har ikke lyktes Faedreland­svennen å komme i kontakt med Rune Hauge for kommentare­r til denne saken.

 ?? FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD ?? Bildet, som er tatt i påsken, viser eiendommen til Rune Hauge på Borøya i Søgne. Sjøbua til høyre er ny, mens den grå hovedhytta og hagehytta som skimtes til venstre for den, skal rives og erstattes av nye bygg.
FOTO: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD Bildet, som er tatt i påsken, viser eiendommen til Rune Hauge på Borøya i Søgne. Sjøbua til høyre er ny, mens den grå hovedhytta og hagehytta som skimtes til venstre for den, skal rives og erstattes av nye bygg.
 ?? FOTO: FLATNES BYGGKONSUL­T ?? Tegningene som er sendt inn til kommunen er grovskisse­r, og ikke nødvendigv­is representa­tive for hvordan det ferdige bygget vil bli. Denne tegningen viser planen for hovedhytta.
FOTO: FLATNES BYGGKONSUL­T Tegningene som er sendt inn til kommunen er grovskisse­r, og ikke nødvendigv­is representa­tive for hvordan det ferdige bygget vil bli. Denne tegningen viser planen for hovedhytta.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Rune Hauge, her fotografer­t i 2008, har hytte på Borøya og eiendom på land i Søgne.
FOTO: NTB SCANPIX Rune Hauge, her fotografer­t i 2008, har hytte på Borøya og eiendom på land i Søgne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway