Fædrelandsvennen

41-åring døde i utforkjøri­ng

- CHRISTINA ØSTTVEIT MARI HORVE REITE ERLEND OLSBU

En 41 år gammel mann fra Grimstad-området omkom i en ulykke på fylkesvei 407 i Grimstad tirsdag kveld.

– Mannens pårørende er varslet, opplyser operasjons­leder Øyvind Haegeland i Agder politidist­rikt til Faedreland­svennen onsdag morgen.

Dette var den andre dødsulykke­n langs veiene i Agder-fylkene på tre dager. Søndag omkom en 70 år gammel kvinne som var passasjer i en bil som var involvert i en trafikkuly­kke på E 39 i Mandal

Nødetatene ble varslet om trafikkuly­kka i Grimstad klokka 20.55 tirsdag kveld.

– Bilen har kjørt fra Vik mot Arendal over Temseslett­a, der ulykken skjedde. Det var ingen vitner til selve ulykken, men vi har en del vitner som kom til stedet kort tid etter, det er snakk om bare noen sekunder. De så bilen i grøfta og lysene som gikk opp på veien, sier Terje Gundersen, stasjonssj­ef ved Grimstad politistas­jon onsdag formiddag.

FRIGJORT AV VITNER

41-åringen var alene i bilen. Varebilen han kjørte traff autovernet, havnet over det og ned en bratt skråning.

Føreren ble kastet ut av bilen under utforkjøri­ngen.

– Føreren ble liggende under bilen. De som kom til stedet greide å frigjøre mannen, og startet med hjerte-lungeredni­ng. Nødetatene var raskt på stedet, men på et tidspunkt måtte de konstatere at det ikke var mulig å redde vedkommend­e, på grunn av skadene han hadde fått i ulykken, forteller Gundersen.

Saken blir etterforsk­et med full styrke. Statens vegvesens ulykkesgru­ppe og politiets krimteknik­ere har undersøkt ulykkesste­det. Bilen er fraktet til Statens vegvesen for videre undersøkel­ser. Politiet har avhørt en del vitner som kom til stedet like etter.

– TRAGISK OG ALVORLIG

– Dette er en veldig tragisk og alvorlig ulykke, og den har høy prioritet hos oss. Vi jobber for å få avdekket fakta i så stor grad som mulig, sier Gundersen.

Fartsgrens­en på ulykkesste­det er 80 kilometer i timen. Utforkjøri­ngen har skjedd på en ganske rett strekning.

– Alle i mannens familie er varslet, og Grimstad kommunes kriseteam er inne i bildet. De pårørende får hjelp i den grad de har behov for det, opplyser Gundersen.

Like før klokka 22 tirsdag kveld bekreftet politiet at føreren omkom i ulykken.

Fylkesvei 407 ble stengt i noen timer, siden krimteknik­ere og Statens vegvesens ulykkesgru­ppe undersøkte stedet.

 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? En bil kjørte utfor veien på fylkesvei 407 ved Temse i Grimstad tirsdag kveld. Den 41 år gamle bilføreren døde i ulykka.
FOTO: BAARD LARSEN En bil kjørte utfor veien på fylkesvei 407 ved Temse i Grimstad tirsdag kveld. Den 41 år gamle bilføreren døde i ulykka.
 ?? FOTO: BAARD LARSEN ?? Utforkjøri­ngen ble oppdaget av vitner som kom til stedet like etter ulykken. Det var personer som kom til stedet som greide å få mannen løs og starte hjerte- lungeredni­ng.
FOTO: BAARD LARSEN Utforkjøri­ngen ble oppdaget av vitner som kom til stedet like etter ulykken. Det var personer som kom til stedet som greide å få mannen løs og starte hjerte- lungeredni­ng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway