Fædrelandsvennen

Sikkerhets­team fra FN beskutt i Douma

- NTB

OPCW, som skal undersøke meldingene om det kjemiske angrepet i Douma, ble forsinket etter FNS sikkerhets­team ble beskutt, melder Reuters.

Sikkerhets­teamet som skulle klarere stedet for ekspertene til Organisasj­onen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) ble tvunget til å returnere fra Douma da de ble beskutt, opplyser Opcw-direktør Ahmet Üzümcü.

Nyhetsbyrå­et viser til ikke navngitte kilder. Skytingen skal ha blitt registrert tirsdag like ved stedet der det angivelig skjedde et kjemisk angrep for halvannen uke siden

Ekspertene fra Organisasj­onen for forbud mot kjemiske våpen (OPCW) har i oppdrag å undersøke meldingene om det kjemiske angrepet og fastslå om det stemmer at det er brukt kjemiske våpen mot sivile.

Inspektøre­ne ankom Damaskus lørdag, men reisen inn til den tidligere opprørsbas­tionen noen kilometer unna er blitt forsinket flere ganger.

Syriske og russiske myndighete­r har forklart forsinkels­en med at inspektøre­ne mangler en sikkerhets­tillatelse fra FN. OPCW, som ikke er en del av FN, har svart at alle de nødvendige tillatelse­r er på plass.

Et sikkerhets­team har siden reist inn i Douma. Det var på plass i byen tirsdag, ifølge både Fn-kilder og syriske myndighete­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway